Alejandro Fernández acusa Cs de voler "substituir el PP"

El líder del PPC creu que Casado ha de ser "oposició i alternativa" a Sánchez i no facilitar-li la investidura

El president del PPC, Alejandro Fernández, ha recriminat a Cs que vulgui "fer una OPA hostil" al PP i que hagi abandonat, al seu entendre, el seu doble objectiu de combatre el nacionalisme i evitar que tingui la clau de la governabilitat a l'Estat. "En lloc de ser fidels a la seva missió fundacional, estan en una estratègia convençuts que farien el 'sorpasso' al PP", ha criticat en una entrevista amb l'Agència Catalana de Notícies (ACN). Tot i que ha explicat que la relació amb el partit taronja és bona a nivell personal, els ha recriminat que vulguin "substituir el PP". "És una estratègia errònia que està provocant que molts històrics de Cs ho hagin criticat i s'hagin distanciat", ha recordat.

Fernández ha coincidit que una repetició electoral a l'Estat "no és desitjable per part de ningú" perquè "allargaria una situació d'inestabilitat política" amb el govern en funcions. Ha atribuït l'actual situació al fet que la moció de censura que va dur el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, a La Moncloa "no va ser constructiva" perquè es va basar "en una unió circumstancial per fer fora un partit polític" del poder. Per això ha emplaçat Sánchez a pactar "amb els mateixos partits que el van posar" a La Moncloa o bé amb Cs, amb qui "ja va arribar a un acord d'investidura" el 2015.

En canvi, ha descartat qualsevol tipus de suport del PP i del seu president, Pablo Casado, al líder socialista i ha reservat al dirigent popular la figura d'"oposició i alternativa". "Els ciutadans van decidir amb el seu vot que el PSOE havia de liderar un govern, perquè era la força més votada, i que la segona força política és el PP. Per tant, la oposició", ha conclòs.

Sobre els governs que el PP sí ha pogut encapçalar amb l'ajuda de Cs i Vox, el president del PPC ha assegurat que l'única "línia vermella" que posa a l'hora d'arribar a acords amb altres formacions és que condemnin el terrorisme, per la qual cosa exclou a EH Bildu. Ha lloat els casos d'Andalusia i Múrcia i ha afirmat que no hi veu "ni un sol element de preocupació". "Hi havia gent que parlava d'hecatombe i ara s'han hagut de menjar les paraules", ha asseverat.

 
 

Comentaris (6)
Àngel Drach Fa 2 mesos
Que canti, que canti!! Us heu fixat de la quantitat de tipus pintorescs que hi ha al PP? Quasi tants com a Ciutadà('ns). Son perfectament intercambiables.
INOCENT Fa 2 mesos
No et preocupis Fernandez, la Roldan que per cert tambe es de Tarragona com tu canta pitxor que tu, ara cal preocuparse que no fagi un duet amb en Carrizosa que tambe canta força be sobre tot cançons chinesas.
Maria Fa 2 mesos
En una notícia de més amunt diu que he registrat una nova marca per anar justament junts. En què quedem? Tot el dia dieu mentides... I en dieu tantes que ja no sabeu què dieu. 👯🤗
Tallem els lliris! Fa 2 mesos
Em pensava que aquest mamarratxo, durant el mes d'agost, es dedicava a cantar flamenco pels turistes de borratxera de Salou. Ja veig que ho compagina amb la feina que fa durant la resta de l'any; és a dir, RES.
Fèlix Rodríguez de la Fuente Fa 2 mesos
Es mosseguen entre ells? Normal entre bèsties...
d'on no n'hi ha no en raja Fa 2 mesos
a veure ferñandez, els fasc'stas de ciudadanos son la marca blanca del pp