El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’alcaldessa de Sabadell denuncia que el Govern paralitza un hospital de campanya
  • CA

L’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, ha denunciat aquest dimecres que el Govern ha evitat que l’Exèrcit espanyol tirés endavant endavant un hospital de campanya en un poliesportiu del municipi. En declaracions a la cadena La Sexta, l’alcaldessa socialista ha explicat que algú de CatSalut s’hauria presentat per demanar als militars que es fessin enrere en la construcció de l’hospital de campanya. “És un canvi de criteri de la Generalitat, però el que ens preocupa és que l’hospital de campanya es necessita i no es pot endarrerir la seva posada en marxa“, ha dit.

Per part del Govern, però, es nega que aquesta negativa es degui a motius polítics. La consellera de Salut, Alba Vergés, explicat aquest dimecres que les tendes de campanya no eren idònies ja que la millor opció és la instal·lació d’uns panells que separen espais com els que s’han instal·lat a IFEMA, a Madrid. No obstant, Farrés ha assegurat que al consistori li és igual “si posen tendes de campanya, panells o unicornis

Vergés ha volgut fer entendre que el Govern no ha parat l’exèrcit, sinó que la solució més bona no era aixecar les seves tendes de campanya, que en cap cas beneficiaven la feina del personal sanitari. De totes maneres, l’alcaldessa de Sabadell ha insistit que la voluntat del seu Ajuntament no és entrar en conflicte amb el Govern de Quim Torra ja que la prioritat de Farrés és que els seus ciutadans puguin comptar amb un hospital de campanya.

Per altra banda el grup del PSC-Units ha demanat aquest dimecres Vergés doni explicacions per la decisió d'”aturar” la instal·lació de l’hospital. Així, els socialistes lamenten que primer es donés el vistiplau a la iniciativa i que ara la consellera hagi donat l’ordre d’aturar la instal·lació sense que s’hagi produït “cap canvi en els criteris de logístics i assistencials”. La diputada del PSC Assumpta Escarp ha recordat que el Vallès Occidental és una de les zones “més afectades” pel coronavirus i que l’hospital de referència de la zona va alertar fa dies d’una possible “saturació”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa