El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’alcalde de Reus denuncia que Madrid pretén “saquejar” els superàvits municipals
  • CA

L’alcalde de Reus ha denunciat aquest dijous que el govern espanyol pretén “saquejar” els superàvits municipals i ha afirmat que l’Ajuntament no es deixarà “lligar de mans”. El consistori està analitzat possibles escenaris alternatius a la mesura aprovada per l’executiu, entre els quals que els romanents es gestionin “directament” des de Reus. Pellicer ha valorat que l’acord del govern espanyol que estableix que els ajuntaments que cedeixin els seus romanents a l’Estat podran utilitzar, entre el 2020 i el 2021, com a mínim el 35% dels fons aportats, posa condicions molt complicades per poder-los aplicar, tant pel que fa a la immediatesa de l’aplicació de tots els romanents, com a la condicionalitat del seu destí.

Per això, ha dit, el govern de Reus estudia escenaris alternatius que optimitzin els recursos disponibles, i amb una major capacitat de generar inversions. I, sobretot, que aquests es puguin decidir només des de Reus, i per atendre les necessitats de la ciutat i de la ciutadania de Reus, ha subratllat l’alcalde. Pellicer, acompanyat de representants dels socis de govern de Reus, ha manifestat que el reial decret no respon als interessos de la ciutadania i la ciutat de Reus, “pretén confiscar els superàvits municipals”, i “no permet als ajuntaments decidir lliurement el destí dels romanents de tresoreria”, ha afirmat.

L’alcalde ha posat en valor la bona gestió dels recursos públics i una situació financera municipal sanejada. En especial, ha destacat que en el ple de juliol es van aprovar els acords per fer possible l’autofinançament i l’execució del Pla de Reactivació Econòmica i Social de Reus.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa