Albiol veu "normal" que la Guàrdia Civil vagi al TNC davant del "cop d'estat" del Govern

El popular diu que Llach estava "més còmode" durant el franquisme fent-se la "víctima" i afirma que la capacitat de resposta de l'Estat i la seva paciència és "infinita"

 

El president del PPC, Xavier García Albiol, ha qualificat de "normal" en un estat democràtic que la Guàrdia Civil hagi requerit informació al Teatre Nacional de Catalunya (TNC) per l'acte de la llei del referèndum davant del "cop d'estat polític" que vol portar a terme el Govern. En atenció als mitjans, Albiol ha mostrat la seva sorpresa perquè JxSí s'"exclami" per aquest fet i ha defensat que actuacions com aquesta garanteixen la democràcia a Catalunya. Albiol ha criticat les valoracions fetes per JxSí i, en concret, ha dit que el diputat Lluís Llach estava "més còmode" durant el franquisme fent-se la "víctima". El popular ha dit que la capacitat de resposta de l'Estat i la seva paciència davant dels actes que pugui preparar el Govern es "infinita". "L'1-O veurem qui guanya", ha dit. 

Albiol ha emmarcat en la funció de la Guàrdia Civil com a "policia judicial" el fet que hagi requerit informació al TNC sobre l'acte de JxSí la setmana passada en què es va presentar la llei del referèndum. "En qualsevol democràcia del nostre entorn quan algú intenta dur a terme un cop d'estat polític les institucions democràtiques reaccionen", ha declarat. Ha afegit que els agents no hi han anat "per caprici" sinó que ho han fet perquè "hi ha hagut una ordre judicial que els ha demanat que recopilin informació". 

 

 

D'altra banda, i després que el diputat de JxSí Lluís Llach hagi dit que l'actuació de la Guàrdia Civil el retornava als temps del franquisme, Albiol ha afirmat que semblava que Llach estigués "més còmode" durant la dictadura i ha afegit: "Més al seu ambient, fent-se la víctima durant el franquisme". El popular ha acusat Llach de creure que la dictadura "perdura en el temps" i de pensar que "està vivint aquells moments". En aquesta línia, ha recomanat als diputats de JxSí que "evolucionin una mica". El president del PPC ha afegit que la separació de poders i el respecte pel que decideixin els jutges "no encaixa massa bé" amb el projecte independentista.  

En ser preguntat sobre la possibilitat que se celebrin actes similars als de la setmana passada al TNC, Albiol ha dit que a mesura que es puguin anar fent més actes hi haurà una resposta "proporcional i graduada". "L'1-O veurem qui guanya, els que estan provocant la ruptura, el cop d'estat, o els que apostem per la democràcia i la llibertat. El temps acabarà posant tothom al seu lloc", ha manifestat.

 

Comentaris