El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Albiol tem l’esclat d’un “conflicte social al carrer” si es frustra l’1-O, que “no s’atura en 24 hores”
  • CA

 

El president del PP català, Xavier García Albiol, ha afirmat que Catalunya avança cap a l’esclat “d’un conflicte social al carrer” instigat pel Govern català, que el promou i “el busca”. Albiol ha fet aquestes declaracions al programa ‘El Cascabel’, de 13 TV, on ha dit que Pugidemont vol que l’Estat suspengui l’autonomia de Catalunya.

 

“La resposta de l’Estat serà proporcional i gradual al nivell d’irresponsabilitat a les que arribin”, ha advertit Albiol, afegint que es “presentaran recursos a la llei per part del govern o la fiscalia al Constitucional”. Albiol ha insistir que “el que vivim aquests mesos és l’anunci d’un cop d’estat en diferit sense armes, que busca tensar la situació provocant la intervenció sobre l’autonomia”.

El president del PP català s’ha mostrat preocupat per aquesta situació perquè, segons ha dit, “al final els polítics poden tenir la capacitat d’asseure’s a una taula, però quan estàs cridant a una part de la població —que no és majoritària— en contra d’una idea i de la convivència i del lliure pensament polític, a milers de persones al carrer no les frenaran en 24 hores”.

 

És per això que Albiol creu que “a través de la frustració es poden generar conflictes socials al carrer, no sé si violència”, però, va afegir, “si es produeix —i espero que no passi—tindrà com a únic responsable Junqueras, Puigdemont i tots els que incendien políticament Catalunya”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa