El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Albiol nega que es pugui condicionar el judici de l’1-O amb pressions polítiques
  • CA
El president del PPC, Xavier García Albiol | ACN

 

 

El president del PPC, Xavier García Albiol, ha assegurat aquest dissabte que la justícia no es deixa condicionar per les pressions polítiques o socials i que els magistrats prenen les decisions que “més convenen” per respectar l’estat de dret. Albiol ha respost així a les declaracions del primer secretari del PSC, Miquel Iceta, que en una entrevista a l’ACN ha avisat que “un ambient d’hostilitat i ruptura” pot condicionar el judici de l’1-O. Això sí, el popular ha expressar el seu temor en el fet que el govern espanyol pugui instar la Fiscalia a rebaixar les acusacions dels processats per l’1-O “per intentar agradar” als líders independentistes. En una trobada a Blanes en què ha denunciat els “insults” que ha patit un restaurador per part del CDR de Blanes per “no permetre’ls que pengessin llaços grocs a la terrassa del local”, Albiol ha exigit al president de la Generalitat, Quim Torra, que actuï “amb responsabilitat” i “rebaixi” el clima de tensió. “Amb l’enfrontament social que sembla que busca no surt beneficiat ningú”, ha criticat.

 

Albiol ha avisat que intentant buscar la confrontació “no s’aconseguirà res” i ha acusat Torra de ser el “màxim responsable” del clima de crispació d’una part de la població catalana. “Torra excita els instints més baixos d’una part de la població que està radicalitzada. Com a conseqüència de l’actitud de Torra s’acaben duent a terme actituds que en democràcia no tenen acceptació, com la que va succeir a Blanes”, ha denunciat. “No és només president d’una colla d’esverats. Torra ha d’exercir de president de tots els catalans”, ha conclòs. Amb tot, el popular ha fet una crida a tots els partits a “rebaixar la tensió” per viure amb “respecte” i “normalitat”.

  

  

  

El PP dona suport a un restaurador “insultat” pel CDR de Blanes

  

  

  

El diputat del PP ha visitat el restaurant Sol d’Or de Blanes per donar suport al responsable de local després que hagi “patit” el que Albiol ha qualificat d’un atac del “totalitarisme” i la “intransigència” d’una part de la població catalana. Segons ha explicat el propietari, dijous passat el CDR de Blanes va provar de col·locar llaços grocs a la terrassa que el restaurant té habilitada al passeig Cortils i Vieta. El propietari s’hi va negar i, segons ha relatat, diversos clients del local van retirar-ne alguns que el CDR havia col·locat a les proximitats de la terrassa. Tot plegat va causar que, segons el restaurador, els membres del CDR insultessin l’home i es produís una escena de “tensió”. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa