El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Albiol: “L’independentisme és una forma de ganduleria”
  • CA

 

 

El líder del PP català, Xavier García Albiol, ha entrat al tall des del minut zero i ha carregat contra el full de ruta independentista, que al seu entendre, perjudica la majoria de catalans i serveix només per “alimentar una elit independentista que vol mantenir el seu modus vivendi. La seva prioritat és la independència, i la resta tant els fot”.  

 

 

Albiol ha remarcat que el país no arrenca, i que Puigdemont “no té un pla de govern”, perquè “es pensa que la gent no treballa ni menja de l’estelada, i per sostenir aquesta elit independentista ens fregeixen a impostos a tots els catalans”. És més, per a Albiol, que ha dit que ho deia amb respecte, “l’independentisme és una forma de ganduleria que els permet no fer res”. Amb tot, el líder del PP s’ha compadit dels votants de la CUP i de JxSí: “No pretenc que deixin de ser independentistes, però que com a mínim deixin d’enganyar tothom, especialment els seus votants, que per cert, cada dia són menys”, ha dit. 

Després de repassar els principals fracassos de l’executiu català a parer del PP, Albiol ha presentat una agenda alternativa amb deu punts, que inclou “clima de seguretat, educació en llibertat i lideratge a Espanya”, s’ha adreçat a Puigemont per recordar-li que “en un país normal no es passen un any organitzant xous per acontentar les seus socis radicals, i en un país normal no es viu durant un any inventant enemics i alimentant els radicals”, ha dit en referència a la CUP.

 

 

“Han deixat el govern d’Espanya sol ajudant els catalans, de manera que els catalans de vostè no en poden esperar des de bo”.  En aquest sentit, Albiol ha explicat que “l’Estat ha prestat a la Generalitat 58.000 milions d’euros, el doble del pressupost de la Generalitat, el govern d’Espanya perd diners prestant al 0%”. Albiol no ha dit la veritat, perquè només durant el 2015 l’Estat nova cobrar interessos pel FLA, però la resta d’anys sí. 

 

 

Finalment, ha interpel·lat el president preguntant-li si podia referir-se a “una sola reforma que hagi servit per reduir l’entramat de xiringuitos polítics?”, i ha afegit que  “és una vergonya que Catalunya sigui líder en barracots, 1.010 en total, i que 24.000 avis en llistes d’espera per entrar en una residència i es gastin 700.000 euros per independentistes valencians”. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa