El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Albiol crida el PSC a unir-se al recurs al TC que PPC i Cs presentaran contra el reglament
  • CA

 

El president del PPC, Xavier García Albiol, ha cridat aquest dijous a la tarda al PSC a “no posar-se de perfil” davant la reforma del Reglament del Parlament que es va aprovar dimecres. “En una situació excepcional com el que vivim, quan la majoria independentista pretén que l’oposició quedi lligada de braços i peus, que no pugui opinar i que no tinguem temps de fer bé la feina, no es pot posar de perfil”, ha criticat, després que PPC i Cs hagin decidit presentar conjuntament un record al Tribunal Constitucional per la reforma i els socialistes hagin rebutjat fer-ho i coordinar l’estratègia amb ells. Es per això que ha demanat al PSC que “reconsideri la seva decisió” i aposti per “defensar davant els tribunals els drets que es vulneren per part de la majoria independentista”.

Per a Albiol, que el PSC i el seu primer secretari, Miquel Iceta, “hagin decidit posar-se de perfil és una molt mala notícia que els votants socialistes no entendran”. “Li dona una bombona d’oxigen a l’independentisme i els seus votants no entendran com no fan tot el possible per defensar els seus interessos i seguir fent la seva feina en condicions optimes. No entenc la seva actitud. No sé a que està jugant Miquel Iceta”, ha etzibat Albiol des dels passadissos del Parlament. 

 

D’altra banda, el popular ha considerat que l’informe del Consell d’Estat assenyalant “que hi ha motius més que suficients per presentar el recurs”, reforça l’actitud conjunta de Cs i PPC. En aquest sentit, no ha confirmat si el govern espanyol té la intenció de presentar també recurs al TC per suspendre automàticament el nou Reglament, però ha donat a entendre que serà així. “Els hi puc garantir que no es quedarà de braços creuats veient com s’intenten vulnerar els drets dels diputats de l’oposició i estic segur que garantirà aquests drets i els de tots els ciutadans que no volem el trencament amb la resta d’Espanya. Tinc plena confiança en que serà així”, ha sentenciat. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa