Albiol creu que la CUP ha perdut "l'exclusivitat de la radicalitat" davant el Govern

Demana la compareixença dels nous consellers al Parlament perquè defineixin els seus objectius

 

 

El president del PP català, Xavier García Albiol, ha considerat aquest dilluns que la CUP ha perdut "l'exclusivitat de la radicalitat" a Catalunya després de la reforma duta a terme pel president de la Generalitat, Carles Puigdemont, en tres conselleries: Presidència, Interior i Ensenyament. "Qui era el partit més radical i antisistema l'han avançat per l'esquerra d'una manera espectacular", ha afirmat en roda de premsa després del relleu de Neus Munté, Jordi Jané i Meritxell Ruiz per Jordi Turull, Joaquim Forn i Clara Ponsatí, respectivament. És per això que ha titllat d'"espectacle mediàtic" que la CUP hagi acudit al Jutjat número 13 de Barcelona a presentar un escrit d'autoinculpació de la formació com coautora i cooperadora necessària dels preparatius per al referèndum.

Els consellers "més radicals" de l'ANC

 

 

Albiol ha criticat el relleu dels titulars dels tres departaments perquè no s'ha tingut en compte l'aptitud dels nous consellers en la matèria que ocuparan sinó que s'ha premiat "el més radical dins de l'ANC", i ha assenyalat especialment la nova consellera d'Ensenyament, Clara Ponsatí, que va formar part del Secretariat Nacional de l'entitat sobiranista. "No s'ha posat davant una persona que tingui com a prioritat els centenars de nens de Catalunya que han d'estar estudiant en barracons", ha assegurat, sinó a algú que obri els col·legis el dia del referèndum previst per l'1 d'octubre.

 

 

Així mateix, ha criticat el nomenament de Joaquim Forn com a conseller d'Interior perquè s'ha cercat a qui "probablement estigui disposat a ordenar als Mossos d'Esquadra que actuïn d'esquena a la legalitat" l'1-O. Davant aquesta situació, el grup popular al Parlament, que lidera el mateix Albiol, ha sol·licitat la compareixença dels nous consellers en comissió parlamentària perquè expliquin "les seves prioritats i objectius a curt i mig termini", i ha lamentat que la iniciativa no hagi sorgit d'ells mateixos.

Esmena al reglament

 

 

El líder popular també ha anunciat que presentaran una esmena de modificació del Reglament del Parlament per impedir que es puguin aprovar iniciatives per lectura única si no són "qüestions d'escassa rellevància política i social o simples en la seva redacció", amb la finalitat de bloquejar la reforma que cerquen JxSí i la CUP per aprovar per la via ràpida l'anomenada llei de desconnexió i la del referèndum.

 

 

Albiol ha considerat que aquestes dues lleis independentistes es podran tramitar per la majoria de JxSí en la Mesa del Parlament però ha negat que entrin en vigor i ha dubtat que es puguin fins i tot votar "perquè les institucions democràtiques de Catalunya i de l'Estat ho impediran".

 

Comentaris