Albiol creu que a Baiget "se li ha escapat" el que pensa el Govern sobre l'1-O

Sosté que el referèndum no se celebrarà

El president del PP català, Xavier García Albiol, ha assegurat que el conseller d'empresa de la Generalitat, Jordi Baiget, "ha tingut la mala sort que se li ha escapat" el que pensa tot el Govern català sobre el referèndum, després que hagi considerat en una entrevista que l'Estat té suficient força com per frenar la seva celebració. En roda de premsa aquest dilluns des de la seu del PP a Barcelona ha afirmat que la votació, prevista per a l'1 d'octubre, no es produirà i que les paraules de Baiget "és el que pensen però no diuen Oriol Junqueras, Carles Puigdemont i tots els dirigents". Així mateix, ha recordat que la CUP, a qui s'ha referit com "els socis desestructurats socials" del Govern català, ja ha demanat la dimissió del conseller.

Albiol també ha celebrat que els Mossos d'Esquadra detinguessin aquest diumenge tres militants del moviment anticapitalista i independentista Arran per l'acció que van realitzar davant la seu dels populars catalans el passat mes de març: "És el normal en un país civilitzat i normal". "Són uns desestructurats socials i, per tant, actuen com els animals, els salvatges que no saben viure en societat", ha criticat aquest dilluns en roda de premsa, i ha recordat que als detinguts se'ls va detenir per no haver-se presentat davant el jutge que els va citar com a investigats per la seva presumpta participació en una acció del col·lectiu, que va cobrir l'entrada de la seu del PP a Barcelona amb adhesius i cartells exigint el referèndum i un grup d'ells va intentar accedir al local.

 

"Van venir a assaltar la seu i per sort no van passar de la primera porta", ha assegurat, i ha desvinculat les detencions del fet que es tracti de persones independentistes, com va reivindicar Arran el mateix diumenge. Albiol ha insistit que les detencions es van produir perquè se'ls investiga per presumptes delictes de danys i desordre públic, "no perquè són independentistes". "La seva única manera de convivència és la que està d'acord amb els seus pensaments. Si no, actuen com si estiguéssim en la selva i assalten la seu dels partits", ha afegit el líder popular.

 

Comentaris