El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Albiol afirma que en el congrés del PSOE “perd Espanya i guanyen Iglesias, Puigdemont i Junqueras”
  • CA

 

El president del PPC, Xavier Garcia Albiol, ha afirmat aquest dissabte que en el congrés que el PSOE ha celebrat quest cap de setmana, en què s’ha apostat per la plurinacionalitat, “perd Espanya i guanyen Iglesias, Puigdemont i Junqueras”. En declaracions als mitjans al Prat de Llobregat Albiol ha mostrat “preocupació” pel resultat del congrés que, segons diu, més que “reforçar” el projecte socialista “ha desembocat en un gest de simpatia cap a Podem i una aproximació als independentistes catalans”. Segons Albiol el PSOE ha “sucumbit i assimilat les tesis del PSC”.

 

Albiol ha assegurat que el PP “té clar” que Espanya és un “país plural” cultural i socialment però que “de nació només n’hi ha una, Espanya”. En aquest sentit, ha criticat així el concepte “nació de nacions” defensat per Pedro Sánchez, ha defensat la idea d’Espanya com a “única nació” i com a “projecte global” i no com una “agrupació de nacionalitats en funció de l’interès polític del moment”.

El líder dels populars catalans considera que els socialistes no tenen “una idea clara del que és Espanya”, i ha reivindicat un PSOE que “cregui que son una sola nació”, sobretot en un “moment de desafiament” independentista. En aquest sentit, ha alertat que “el millor que els pot passar als partits independentistes és que els partits constitucionalistes ens dividim” Segons Albiol el PSOE ha “sucumbit i assimilat les tesis del PSC”, un partit que, ha recordat, era “hegemònic” als municipis i “majoritari” al Parlament “quan tenia les idees clares” Garcia Albiol ha fet aquestes declaracions al Prat de Llobregat, on ha assistit a la campanya del seu partit ‘La Catalunya valenta’ per seguir denunciant que la hipotètica independència posaria en risc les pensions de Catalunya.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa