El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Albiol acusa Puigdemont d'”insultar” les víctimes d’ETA
  • CA

 

El president del PPC, Xavier García Albiol, ha considerat un “insult” a les víctimes la menció que ha fet el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, a la persistència en la lluita contra ETA i la necessitat de persistir en el procés català. En roda de premsa, Albiol ha puntualitzat que no coneixia exactament les paraules de Puigdemont però ha afirmat que si s’havia fet alguna tipus de vinculació entre aquestes dues situacions era una “barbaritat” i l’ha acusat de “frivolitzar” amb la mort de persones a mans d’assassins. El popular ha dit que si ningú surt a “corregir, desmentir o demanar disculpes” per aquestes paraules voldrà dir que Puigdemont “ha perdut absolutament el sentit de la realitat” i ha asseverat que està “absolutament inhabilitat” per continuar al capdavant del Govern.

El president de la Generalitat, durant la presa de possessió de dos nous membres de la Comissió Jurídica Assessora, ha fet una crida a la “persistència” dels catalans en el marc del procés sobiranista. Ha considerat que només així Catalunya podria dir d’aquí a uns anys que “ha guanyat el combat i ha aconseguit tot el que es proposava”, i ha recordat que quan la societat “ha persistit” com amb la lluita contra ETA i el terrorisme ha vençut “els que volien laminar la justícia”. En ser preguntat en roda de premsa, Albiol ha expressat qualsevol “insinuació” de vincle entre les dues situacions demostrarien que Catalunya “està en mans d’un autèntic irresponsable que no pot segui al capdavant del Govern ni un minut més”.

El popular ha dit que volia escoltar “amb atenció” les declaracions però que si realment existia el vincle posaria a ulls de tothom que Catalunya està governada per “radicals que no poden seguir ni un minut més governant”. Per a Albiol, relligar la situació política actual amb la que es va viure fa vint o trenta anys contra el terrorisme d’ETA denoten que Puigdemont “ha perdut la raó” i l’ha qualificat de “vergonya”, “insult molt greu” a les víctimes i una “provocació”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa