Albiol a Puigdemont: "Vostè està fanatitzat"

El líder del PP diu que l'independentisme és un moviment de les elits, però que la classe mitjana és unionista

 

 

La sessió de control al president de la Generalitat s'ha centrat, com era previst, en el procés de compra d'urnes per al referèndum. En el torn d'intervenció del PP, Xavier García Albiol ha denunciat "el ridícul internacional que fa el Govern, perquè no tenen urnes, no tenen cens i pidolen voluntaris perquè els treguin les castanyes del foc", i ha avisat Puigdemont que "vostè posa en risc el prestigi de les institucions catalanes i sobretot el futur de la Generalitat". En aquest sentit, Albiol ha amenaçat el president amb la intervenció de la Generalitat i ha sentenciat que "tingui la certesa que no vostè ni el seu Govern no convocaran un cop d'Estat".

Albiol ha seguit adreçant-se a Puigdemont: "Vostè està fanatitzat i el Govern que vostè presideix també, és com el futbol, no pots discutir amb un fanàtic, perquè els fanàtics es neguen a donar explicacions, i perquè constantment es dediquen a improvisar".

 

 

 

El més curiós, però, ha estat l'anàlisi que fa el PP sobre la massa social independentista: "És un moviment de les elits socials de Catalunya contra el sentiment majoritari de la classe mitjana, que vol viure amb naturalitat el seu sentiment de ser espanyol i català". La resposta de Puigdemont: "Considerar que l'altre està fanatitzat i radicalitzat perquè no pensa com vostè no és el millor exemple de moderació que vostè abandera. Per cert, aquest país deu estar al rècord Guinness del món amb les elits més nombroses del món".

 

Comentaris