El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Albiol a Puigdemont: “Si els pressupostos inclouen el referèndum acabaran suspesos i anul·lats”
  • CA

 

El líder del PPC, Xavier García Albiol, ha advertit aquest dilluns des de Madrid el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que els pressupostos de la Generalitat acabaran “suspesos” i “anul·lats” si inclouen una partida per al referèndum. “Si el Govern pretén aprovar els pressupostos de la Generalitat amb els antisistema de la CUP, Catalunya estarà condemnada a no tenir pressupostos”, ha dit, perquè incloure-hi una partida econòmica per celebrar un referèndum independentista “portarà a un pressupost fora del marc estatutari i constitucional i per tant, amb tota probabilitat un pressupost que serà recorregut davant la Justícia i que tindrà com a resultat la seva suspensió i posterior anul·lació”.

Albiol ha fet aquestes manifestacions en un esmorzar informatiu on ha estat presentat pel president del govern espanyol en funcions, Mariano Rajoy. El líder del PPC ha criticat el PSC per la seva posició en contra de la investidura de Mariano Rajoy en contra del criteri del Comitè Federal del PSOE. Segons Albiol, el PSC “s’ha convertit en el més intransigent del ‘no pel no'” i és una formació que “es mostra profundament còmode i dèbil davant dels excessos de l’independentisme i tremendament dur contra els que aposten per la convivència a Catalunya”. 

 

El líder del PPC també ha demanat també una “estratègia com a país” per “recuperar a Catalunya el que significa Espanya” i la seva “essència com a nació”, així com “més presència de l’Estat a Catalunya”, perquè “els partits independentistes porten anys fomentant l’odi” i “han creat un enemic extern”. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa