Albiol a Puigdemont: "Faci's un favor, vagi-se'n i convoqui eleccions autonòmiques"

El PP acusa el Govern d'ocultar un informe sobre presumptes contractes manipulats durant l'etapa d'Artur Mas per afavorir algunes empreses

 

El president del PP català, Xavier Garcia Albiol, ha demanat aquest dimecres al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que abandoni el càrrec enmig d'acusacions d'ocultació de presumptes casos de corrupció del govern d'Artur Mas. "Faci's un favor a vostè mateix [president] i  convoqui eleccions autonòmiques", ha dit Albiol en el marc del Ple del Parlament, on ha plantejat una pregunta sobre un informe intern de la Generalitat filtrat per mitjans espanyols sobre suposats contractes manipulats per afavorir determinades empreses.

 

Segons Albiol, l'informe publicat confirma que el govern de Mas va "manipular contractes d'obra pública per afavorir finalment CDC" per un valor de fins a 500 milions d'euros. "No ho diu el PP, sinó la conselleria de Junqueras, que aquests diners anaven presumiblement a les arques de CDC mentre s'estava retallant al mateix temps l'educació i la sanitat a Catalunya", ha lamentat Albiol, preguntant si Puigdemont coneixia l'informe i "com s'entén que això no es posés en mans dels jutjats i la corresponent denúncia?"

Puigdemont ha respost a Albiol que "avui té la gran ocasió" d'explicar "a què ha destinat els diners el seu partit, que suposadament ha rebut il·legalment, i quins serveis s'han deixat de prestar als espanyols" per aquest fet. El president ha dit que l'informe al que ha fet referència Albiol es va lliurar al febrer i que es va elaborar per encàrrec del govern Mas l'octubre del 2015. Així mateix, el president ha demanat a Albiol que es "llegeixi els informes fins al final" i ha dit que la conclusió a la que arriba el PP sobre l'informe no és correcte perquè s'hi conclou que "no es va afavorir cap empresa en particular".

 

Comentaris