El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Albiol a Puigdemont: “Els polítics que fan por són els dictadors i els tirans”
  • CA

 

El president del PP de Catalunya, Xavier García Albiol, ha traslladat una reflexió al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i ha dit que als polítics “que se’ls té por són els dictadors, els tirans i aquells que van al marge de la legalitat”, al mateix temps que ha deixat clar que mentre governi Mariano Rajoy i el PP, “ningú convocarà un referèndum per separar Catalunya de la resta d’Espanya”. Així ho ha assenyalat Albiol a causa de les declaracions que el president Puigdemont va fer aquest dissabte 1 de juliol a la trobada, celebrada al paranimf de la Universitat de Barcelona (UB), amb mig miler d’alcaldes de diferents localitats catalanes en la que van expressar el seu compromís amb el referèndum anunciat per al proper 1 d’octubre.

 

Arran d’aquesta trobada, el president del PP català ha llançat un missatge de “optimisme” i “tranquil·litat” perquè, segons el seu judici, la majoria dels catalans “no aposten ni per la ruptura, ni per separar Catalunya de la resta d’Espanya”, fent referència en aquest sentit a una enquesta publicada aquest diumenge 2 de juliol en la qual s’assenyala que només dos de cada deu catalans aposten per separar-se de la resta d’Espanya i per la ruptura independentista. “Aquest ha de ser un missatge que ens ha d’omplir d’optimisme i de convenciment que la immensa majoria de la societat catalana apostem d’una manera molt clara per seguir convivint amb la resta dels espanyols”, ha remarcat.

 

Albiol ha assenyalat que els independentistes i el Govern de Puigdemont “estan cada dia més sols, són menys, però estan més radicalitzats”. Prova d’això, segons el líder dels populars catalans, “són els últims moviments del president de la Generalitat, com la de reunir 500 alcaldes independentistes, pocs de grans ciutats, a qui els va traslladar un missatge que per als homes i dones assenyats és preocupant: els molesteu i els feu por”. Albiol ha posat l’accent que a la majoria dels catalans els agradaria “tenir un president que se’l respecti, que sàpiga escoltar i dialogar, que representi a tots els catalans, siguin independentistes o no”. “Aquest és el model que defensa el PP, que veiem amb molta preocupació com la persona que està al capdavant de Catalunya se sent honrada i orgullosa que els que no pensen com ell li tinguin por”, ha postulat.

Segons la seva opinió, aquest tipus de declaracions “posen en evidència que els que aposten per la democràcia i per seguir sent espanyols estan fent les coses bé, perquè a mesura que passen els dies –els que estan a favor de la independència– es van posant més nerviosos i estan cometent error rere error, sent un bon exemple l’acte d’ahir”. Per tant, va insistir que els catalans poden tenir l'”absoluta tranquil·litat i garantia” que a Espanya, mentre governi Mariano Rajoy i el PP, “ningú convocarà un referèndum per separar Catalunya de la resta d’Espanya”. “Podeu tenir l’absoluta tranquil·litat que mentre ells segueixin amenaçant, intentant ficar por i se segueixin equivocant, nosaltres seguirem avançant d’acord a l’Estat de Dret, a les normes més elementals de la democràcia i les que garanteixen la llibertat de tots els catalans, pensin el que pensin”.

 

Albiol ha afirmat que Catalunya és avui un territori “en franca decadència” i la “dignitat” que va reflectir Josep Tarradellas durant el seu exili “s’està perdent” amb els actuals governants de la Generalitat. Ha afegit que produeix “molta tristesa” veure com les institucions catalanes i alguns ajuntaments estan en un “procés de decadència institucional i política” que està portant a Catalunya a una “absoluta intrascendencia” i a una posició d'”intentar dividir els catalans. El projecte independentista, segons el líder popular, “representa exclusivament a una elite política enfront de la immensa majoria dels catalans de classe mitjana que volen viure amb normalitat i naturalitat el seu doble sentiment de ser catalans i espanyols”.

 

“És aquí on el Partit Popular dirigeix els seus esforços i on el gran debat a Catalunya és donar veu i defensar a tots els catalans que no són independentistes enfront d’aquells que els pretenen silenciar i convertir en invisibles”, ha apuntat. Albiol ha incidit que en aquests moments és “més necessari que mai” l’unió de tots els partits no independentistes i que aposten pel constitucionalisme, sobretot Cs i el PSC, al que va demanar que faci un “esforç de coherència”, així com als alcaldes d’aquest partit que estan participant de forma “més o menys activa” perquè el referèndum separatista se celebri, perquè “la immensa majoria de votants socialistes no estan d’acord amb que Catalunya es pugui treure de la resta d’Espanya”.

En aquest sentit, ha dit veure amb tristesa com el PSC s’ha convertit en molts municipis en la “crossa” dels partits i els governs independentistes: “Això és profundament negatiu per al socialisme a Catalunya, però també en la resta del país, que necessiten més que mai un PSOE amb una idea clara del que ha de ser i el que és Espanya. La proposta de Pedro Sánchez que sigui una nació de nacionalitats és el millor exemple d’aquesta dispersió mental de la realitat del que en aquests moments és el nostre país”, ha opinat Albiol.

 

Per això, ha demandat el PSOE que aposti de manera “clara” pel model de país que ha garantit durant més de 30 anys que Espanya s’hagi convertit en “un dels principals referents a nivell europeu i mundial”: “Estar qüestionant constantment el model de país, la qual cosa està fent és donar ales a aquells que estan apostant per la ruptura i per separar Catalunya de la resta d’Espanya”. Per al president del PP català, “Espanya necessita una esquerra forta. El PSOE no ha de competir amb Podemos; ha de representar aquesta part de la població espanyola que se sent d’esquerres però que no aposta per la ruptura i té una idea molt clara del que significa el nostre país”. Per això ha demanat a Pedro Sánchez que recondueixi la seva proposta sobre el model territorial d’Espanya.

 

Finalment, ha reiterat que els catalans poden tenir l'”absoluta confiança i tranquil·litat” que el referèndum del dia 1 no es va convocarà. “Ja poden escenificar amb alcaldes o amb qui els sembli oportú, perquè per molta escena i per molt numeret que organitzen de manera setmanal, el govern d’Espanya, que en aquests moments és l’únic que aposta per defensar la democràcia i la llibertat a Catalunya, no permetrà que ningú iniciï aquest procés de ruptura amb la resta d’Espanya”, ha conclòs.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa