El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Albiach diu que les negociacions “no són fàcils” però defensa la necessitat pressupostos
  • CA

La presidenta de CatECP al Parlament, Jéssica Albiach, ha assegurat que les negociacions amb el Govern sobre pressupostos “no són fàcils” però ha defensat que Catalunya “necessita pressupostos” tenint en compte que els actuals “van consolidar retallades”. En una entrevista a Ser Catalunya, Albiach ha confirmat que hi ha avenços en matèria fiscal i que “sembla que el Govern està disposat a moure’s en fiscalitat verda, IRPF i successions”. Però ha explicat que la incertesa sobre la legislatura dificulta també un acord en pressupostos. De tota manera, Albiach defensa que és compatible que el seu grup demani eleccions a Catalunya amb intentar acordar els comptes perquè, segons diu, no es poden quedar “de braços plegats” davant la “degradació” dels serveis públics.

Segons ha explicat Albiach, hi ha un problema de contingut i un altre de polític al voltant de les negociacions dels pressupostos per al 2020. La presidenta del grup al Parlament ha assenyalat que les posicions encara són lluny pel que fa a escoles bressol, habitatge i dependència.

I a això, ha afegit el “problema polític” de no saber què vol fer el Govern amb la legislatura. “Quan convocarà eleccions? Amb quin objectiu volen governar?”, ha preguntat, per després afegir que el govern Torra-Aragonès està fracturat i no té un full de ruta compartit.

D’altra banda, ha defensat que la convocatòria d’eleccions i l’aprovació dels pressupostos de la Generalitat no s’haurien de vincular perquè sinó semblaria que fossin “qüestions de partit” quan, segons ha dit, es tracta de “qüestions de país”. “No podem esperar amb els braços plegats que convoqui eleccions i, mentrestant, veure els serveis públics cada vegada més degradats quan les dades indiquen una possible recessió econòmica”, ha argumentat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa