El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Albiach demana a Torra que es posicioni sobre el debat europeu per fer front al Covid-19
  • CA

La presidenta de CatECP al Parlament, Jéssica Albiach, demana per carta al president de la Generalitat, Quim Torra, que es posicioni “clarament” sobre el debat europeu per front a la crisi generada pel coronavirus. En la missiva, Albiach defensa que “ara és el moment d’avançar en una Europa social, amb una fiscalitat comuns i un horitzó verd compartit” i que “només des de la cooperació i la responsabilitat podrà haver una veritable projecte europeu”. En aquest context, considera que Catalunya ha de tenir veu en aquest debat. “Catalunya no pot romandre en silenci al voltant del debat sobre la necessitat d’una resposta coordinada, més contundent i solidària a nivell europeu”, afegeix.

Així mateix, la presidenta dels comuns constata que davant els “canvis profunds” que es viuen i que vindran cal necessàriament una sortida diferent a la crisi econòmica del 2008. La presidenta dels comuns ha defensat que Catalunya “no es pot quedar enrere ni al marge dels grans debats de mig i llarg termini” que s’estan produint. I remarca que, en un món fortament globalitzat, es necessiten respostes comunes a una escala més gran, la de la Unió Europea. Segons Albiach, ara és el moment d’avançar en “una Europa social, amb una fiscalitat comuna i un horitzó verd compartit” i ha afegit que “només des de la cooperació i la responsabilitat podrà haver un veritable projecte europeu”.

En aquest context, ha remarcat que, per primera vegada en la història, un president del govern espanyol “s’atreveix” a portar aquest debat “amb determinació” al Consell Europeu. I que per primera vegada països com França, Itàlia, Portugal, Bèlgica, Grècia o Espanya es posen d’acord en una “reivindicació clau” com els “coronabons”, un instrument per mutualitzar els deutes nacionals.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa