Albiach critica que JxCat i ERC contemplin repetir el "fracàs" de la coalició de Govern

La presidenta de CatECP emplaça Torra a prioritzar la institució i a convocar eleccions

La presidenta de CatECP al Parlament, Jéssica Albiach, ha criticat que ERC demani eleccions al mateix moment que contemplin tornar a governar amb JxCat repetint la coalició de "desgovern". Durant una rèplica al debat de política general, Albiach ha assegurat que no entén on els portarà un nou govern entre JxCat i ERC i per què volen repetir el "fracàs". "No podem ensopegar amb la mateixa pedra", ha analitzat. Albiach ha apuntat que Catalunya necessita eleccions i un Govern "cohesionat" que no insisteixi en "models fracassats". Ha dit que la ciutadania ha de poder decidir sobre el model per la lluita contra la pandèmia i la reconstrucció. Albiach ha demanat a Torra que posi per davant la institució que la seva persona i convoqui eleccions.

D'altra banda, Albiach ha dit que els comuns "hi seran" si el pacte nacional de salut aposta per prestigiar els professionals, augmentar les inversions i tallar les externalitzacions i privatitzacions.

També ha lamentat que es retregui que el govern espanyol operi amb els pressupostos de Montoro quan els independentistes van tombar uns nous comptes.

Albiach ha dit al president de la Generalitat que no toca "amagar-se en simbolismes" per guanyar temps, endreçar el partit o fer campanya perquè hi ha part de la ciutadania "té una realitat més difícil i el patiment creix".

 
 

Comentaris