El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Albiach critica que JxCAT “compri el sectarisme” de l’ANC
  • CA

La líder parlamentària dels Comuns, Jèssica Albiach, ha demanat al president de la Generalitat, Quim Torra, que la taula de partits que ha convocat per divendres a Palau sigui “útil”, a la vegada que ha enviat crítiques a JxCAT per alinear-se amb la tesi de l’ANC sobre la necessitat d’excloure la formació que lidera de la negociació amb el govern espanyol. En aquest sentit, Albiach ha rebutjat les paraules de la presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, i ha volgut “deixar clar” que Catalunya en Comú és “una formació catalana i catalanista, que treballa a favor dels interessos dels catalans i les catalanes”.

Albiach ha fet també una petició al Govern sobre la reunió de divendres: que no sigui només una mera acció de cara a la galeria i que tingui un ordre del dia clar, que serveixi per definir “un pla de treball, un calendari i uns objectius comuns” de cara a la reunió entre governs per abordar el conflicte amb l’Estat.

Albiach ha remarcat que a Espanya “s’obre una etapa d’esperança amb la formació d’un govern progressista positiu” i ha reclamat que aquesta possibilitat “es pugi obrir a Catalunya, sense sectarisme”. Els Comuns defensen que a la taula de diàleg amb el govern espanyol “no només hi estiguin totes les forces polítiques, sinó també les entitats i forces socials”. A favor d’això Albiach sosté que “com més àmplia sigui la representació“ en aquesta taula “més duradors i amplis seran els acords”.

La líder dels Comuns ha insistit en què “no és temps d’exclusions” i ha afegit que més que el que digui l’ANC li preocupa que JxCAT “li compri el seu sectarisme”. Alibach ha reiterat les exigències dels Comuns de cara a la reunió de parits de divendres al Palau de la Generalitat: “Divendres tenim una taula de diàleg i si no preparem allí el que després el Govern plantejarà a la reunió amb el govern de l’Estat per a què servirà? Només perquè el president es faci fotos amb els grups parlamentaris?”

En aquesta qüestió, ERC ja ha manfiestat la seva oposició a que els Comuns quedin exclosos de la taula de diàleg.

Evitar duplicar taules

Albiach també ha dit que “ja hi ha una taula de diàleg a Catalunya” i que “no és hora de duplicar taules”. El Govern va convocar els Comuns dilluns i en els propers dies s’ha compromès a enviar l’ordre del dia, ha explicat Albiach. Els Comuns valoraran divendres a la reunió què fer si el plantejament del Govern no cassa amb la seva visió.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa