Albiach critica que JxCAT “compri el sectarisme” de l’ANC

Els Comuns es reivindiquen com a “formació catalana i catalanista” davant d'aquells que els volen "excloure" del diàleg amb el govern de l'Estat

La líder parlamentària dels Comuns, Jèssica Albiach, ha demanat al president de la Generalitat, Quim Torra, que la taula de partits que ha convocat per divendres a Palau sigui “útil”, a la vegada que ha enviat crítiques a JxCAT per alinear-se amb la tesi de l’ANC sobre la necessitat d’excloure la formació que lidera de la negociació amb el govern espanyol. En aquest sentit, Albiach ha rebutjat les paraules de la presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, i ha volgut “deixar clar” que Catalunya en Comú és “una formació catalana i catalanista, que treballa a favor dels interessos dels catalans i les catalanes”.

Albiach ha fet també una petició al Govern sobre la reunió de divendres: que no sigui només una mera acció de cara a la galeria i que tingui un ordre del dia clar, que serveixi per definir “un pla de treball, un calendari i uns objectius comuns” de cara a la reunió entre governs per abordar el conflicte amb l’Estat.

Albiach ha remarcat que a Espanya “s’obre una etapa d’esperança amb la formació d’un govern progressista positiu” i ha reclamat que aquesta possibilitat “es pugi obrir a Catalunya, sense sectarisme”. Els Comuns defensen que a la taula de diàleg amb el govern espanyol “no només hi estiguin totes les forces polítiques, sinó també les entitats i forces socials”. A favor d’això Albiach sosté que “com més àmplia sigui la representació“ en aquesta taula “més duradors i amplis seran els acords”.

La líder dels Comuns ha insistit en què “no és temps d’exclusions” i ha afegit que més que el que digui l’ANC li preocupa que JxCAT “li compri el seu sectarisme”. Alibach ha reiterat les exigències dels Comuns de cara a la reunió de parits de divendres al Palau de la Generalitat: “Divendres tenim una taula de diàleg i si no preparem allí el que després el Govern plantejarà a la reunió amb el govern de l’Estat per a què servirà? Només perquè el president es faci fotos amb els grups parlamentaris?”

 

En aquesta qüestió, ERC ja ha manfiestat la seva oposició a que els Comuns quedin exclosos de la taula de diàleg.

Evitar duplicar taules

Albiach també ha dit que “ja hi ha una taula de diàleg a Catalunya” i que “no és hora de duplicar taules”. El Govern va convocar els Comuns dilluns i en els propers dies s’ha compromès a enviar l’ordre del dia, ha explicat Albiach. Els Comuns valoraran divendres a la reunió què fer si el plantejament del Govern no cassa amb la seva visió.

 

Comentaris (19)
PereB Fa 3 dies
No es pot ser el mort i repicar les campanes. No es pot acusar i ser l'acusat. No es pot ser republicà i monarquic i sobretot no es pot defensar que la Terra es rodona i plana alhora.
Ramon Fa 3 dies
Que els comunistes acusin de sectarisme és com Maruja Torres acusant de manca de finesa.
Colau, tot per l'entrecot pagat amb l'IBI DE POCAVERGONYES DE BCN Fa 4 dies
Comuns del 155, marxeu a españa el vostre paradis monarquic, borbonic i colauista.
Tela Fa 4 dies
Que bé que vos va el 155 als comuns. Perfecte per aprofitar la repressió de l'estat per quatre engrunes. Però enfrontar-se al putrefacte deepstate no, he? Quina por que teniu. En sou collaboracionistes.
Miss Colau, Miss Stalin Fa 4 dies
El que no llepa el cul de la Miss Colau es un sectari. Realment Stalin Albiach, qui no es comunista, cap a siberia. Comuns la checa de Miss Colau, la bolxevic que odia als catalans, la muy española. Pobre Joan Comorera, amb els criminals del psuc
ORIOL Fa 4 dies
JXCAT CS Y PP PACTAN SUBIRSE EL SUELDO
els heu sentit demanar mai res al govern d'Espanyistan?? Fa 4 dies
Els anti-Catalunya volen sortir a la foto sigui com sigui per fer creure que fan i serveixen per alguna cosa. Volen ser a la taula de reunions per poder anar contra els interessos de Catalunya i fer pinya amb el govern de Ñòrdia les tisorades i negatives a tot el que tinguem dret els catalans. Que se'n vagi amb els seus amics Coscu, Franco, Echenique ... i ens deixi en pau!
ORIOL Fa 4 dies
JXCAT CS Y PP PACTAN SUBIRSE EL SUELDO
un tipo que vive en Tabarnia Fa 4 dies
VAREU ACABAR EL CURS DE COMPRENSIO ORAL? O VAS DIMITIR?, SEMBLA MES AVIAT L,HO SEGON, PERQUE NO ENTEN RES DE RES, POBRETA ES NOVATA
2019 Fa 4 dies
Ya sabemos que tú eres escañola si no te gusta lo que decide la anc te aguantas a mi no me gusta tu cara i Miró de ver cosas que no estés tu pero por eso no digo que te hacen del partido los comunistas
Sisco Fa 4 dies
Vosaltres voleu repicar i anar a la profesor, dons als dos llocs es imposible ser-hi
Ramon Fa 4 dies
Nontenc. Tant que escandalitza la premsa de Catalunya que Convergència es financés igual que ho feia qualsevol altre partit, i en canvi, que rar, que curiós, que els mitjans no ens diguin ni mitja paraula dels vincles de Podemos amb els narcoestats chavistes.
cge Fa 4 dies
Comuns= Casta
No dá para mas esta secta. Fa 4 dies
ANC= 🐓💩
Curiós Fa 4 dies
En canvi la secta borbònica78 no vegis com raja, he? A mans plenes, a estat plè.
Presoner núm. 40501850 Fa 4 dies
Com deia el camarada Fidel, qui vol resoldre un problema troba solucions, i qui no vol resoldre'l busca monarquies republicanes, sobiranies compartides i altres maneres de marejar la perdiu mentre la colonització avança. Posar aquests espanyolistes entre vergonyants i desvergonyits en una negociació, és garantir-ne la inoperativitat... cosa que certament va de primera a ERC i certs sectors del PDEcat!
madame Jessica albiach, c'est toujours la meme chose: ríen de rien Fa 4 dies
Du "sectarisme". ? Attendez, je demande d'abord la permission a monsieur Manuel Valls. C'est notre maitre a penser...
Joan Fa 4 dies
Si vosaltres esteu representats a la taula de Madrid en tant que formeu part del poder que governa l'estat, no podeu pretendre formar part de la prèvia on l'independentisme ha de consensuar les propostes que us ha de fer... L'equidistància no és el mateix que la tafaneria manipuladora.
ORIOL Fa 4 dies
JXCAT CS Y PP PACTAN SUBIRSE EL SUELDO
Ramon Fa 4 dies
El miserable Rufián vol tenir els pudents del seu costat perquè hi hagi majoria claudicant, ho volen per minoritzar qualsevol posició de dignitat nacional catalana. I per cert, ara sí, que el miserable Rufián i els pudents volen anar del bracet "de Convergència"? Ara, sí, miserables? Només perxò ja hauríem de veure les seves intencions.
Ramon Fa 4 dies
La sucursal de Podemos ÉS Podemos. Exactament igual que la sucursal sociata ÉS PSOE. Què recontracony va a negociar una sucursal amb la seu central? Això és una obvietat. Però aquests, igual que el miserable Rufian, volen que els pudents els facin costat per dur la negociació pel seu costat de merda.
Ramon Fa 4 dies
No, no, no us exclourem pas en les negociacions amb el govern espanyols. Vosaltres hi sereu. Hi sereu a l'altre costat de la taula, això sí. Perquè vosaltres sou al govern espanyol. Oi que seria ridícul que hi hagués el PSC en el costat català? Doncs exactament igual vosaltres.
ORIOL Fa 4 dies
JXCAT CS Y PP PACTAN SUBIRSE EL SUELDO
fideli Fa 4 dies
a cagar a la comuna... o a la via