El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Albiach acusa Torra de fer de portaveu de l’ANC
  • CA

La presidenta de CatECP al Parlament, Jéssica Albiach, ha lamentat que el president de la Generalitat, Quim Torra, no convidés els comuns a la reunió que es va celebrar ahir dilluns al Palau de la Generalitat per preparar la primera trobada de la taula de negociació entre governs. “El president no pot fer com si fos portaveu només de l’ANC“, ha afegit en una entrevista a Ràdio 4. Segons Albiach, és un “error” no consensuar amb les altres forces el posicionament que el Govern portarà a la taula. Ha assenyalat JxCat com el responsable que no se’ls hagi convidat tot assegurant que ERC sí que n’era partidària i ha acusat els postconvergents de voler “utilitzar políticament” la taula de diàleg entre governs.

Albiach considera que l’ANC té molta influència sobre Torra i ha afirmat que l’entitat independentista va ser la primera en dir que els comuns no havien de participar de les reunions preparatòries del diàleg amb l’Estat. “Lamento que el president escolti més l’ANC que les forces representades al Parlament“, ha afegit.

En aquest context, ha retret a Torra que només vulgui governar “per la meitat del país que és independentista”. I també s’ha mostrat crítica amb ERC perquè, segons ella, “a l’hora de marcar el pas del full de ruta independentista acaba manant JxCat” i ha demanat als republicans que es treguin els complexos.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa