El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Alberto Fernández reclama mesures per evitar el “turisme de borratxera”
  • CA

 

El president del PP a l’Ajuntament de Barcelona, Alberto Fernández, ha reclamat aquest diumenge mesures per evitar el “turisme de borratxera i incívic”, i ha atribuït el rebuig a visitants de fora a una gestió equivocada per part del govern d’Ada Colau. Segons ha informat el grup municipal en un comunicat, ha demanat al consistori fomentar mesures i campanyes concretes en favor del turisme de qualitat amb una aposta ferma pel turisme cultural, esportiu, sanitari i el dirigit a persones amb discapacitat.

Per promoure aquesta iniciativa, el grup Popular portarà una proposició en la propera Comissió d’Economia i Hisenda que tindrà lloc dimarts que ve a l’Ajuntament. Ha posat en valor el potencial de la ciutat de Barcelona, no solament per la seva oferta cultural i gastronòmica sinó també per les seves instal·lacions esportives i sanitàries. Al seu judici, Barcelona ha d’aspirar a convertir-se en una ciutat de referència en accessibilitat “perquè persones amb discapacitat puguin gaudir de la ciutat amb totals garanties”. Segons Fernández, “la turismofobia generada a Barcelona ve donada per l’equivocada gestió del fenomen turístic, que ho ha convertit en un problema en lloc d’una oportunitat, i les nul·les actuacions de Colau per compensar els barris més afectats”.

En aquest sentit, Fernández ha criticat que “Colau no aposta per un turisme sostenible i de qualitat, sinó que a més no va ser capaç de condemnar els atacs de turismofobia en forma d’escarnis als hotels”. Ho ha dit en referència als ocorreguts el passat 1 de maig al centre de Barcelona, i recentment en els districtes de Gràcia i Poblenou: “I quan per fi els condemna, ho fa tard i de manera freda”, ha lamentat sobre Colau. Ha deplorat que Barcelona hagi estat considerada ciutat ‘turismofóbica’ per la premsa internacional que comença a recollir l’hostilitat amb la qual el govern municipal acull la visita de turistes a la ciutat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa