El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Alarma davant una “indisposició massiva de Mossos” al setembre
  • CA

Demanda laboral? Protesta política? Recuperar el poder adquisitiu dels Mossos? O Potser una mica de tot plegat? Sia com sia, l’alarma a la conselleria d’Interior s’ha disparat davant el que dins el cos ja s’ha batejat com a “Grip Blava”. Un nom que no respon a cap operatiu especial contra la delinqüència, ni de bon tros. Sinó una mesura de protesta per part d’un bon gruix de Mossos de “fer una acció de protesta concreta però contundent”. L’acció seria una “indisposició massiva d’agents” en un dia concret de setembre que deixi en evidència el servei diari de la policia catalana. 

 

Així s’està gestant en un xat de Telegram, amb prop de 3.000 participants indicatius del cos i batejat com a “Mossos (Reivindicació per recuperar el poder econòmic perdut)”, durant els darrers dies. Un xat, al que ha tingut accès El Món, i que ha generat diversos subgrups territorialitzats segons la comissaria, és a dir, segons les Àrees Bàsiques Policials (ABP). Una iniciativa que, de moment, no compta amb cap sindicat, oficialment, al darrera.

 

Fonts dels Mossos asseguren que la iniciativa ha agafat “molta volada” en només una setmana que es va posar en marxa la iniciativa. De tota manera, hi ha membres del cos que destaquen que en el grup no hi ha agents clarament posicionats a favor del procés sobiranista i “alguns que hi eren han estat expulsats”. “Hi ha àrees on no han pogut fer subgrups, com a la demarcació de Girona”, enfatitzen. 

 

“Els xats interns van calents”, apunten les mateixes fonts que “aprofiten que la cúpula del departament és nova de trinca”. Els agents impulsors de la protesta van proposar indisposicions, batejada com a “grip”; en segon terme, no realitzar “ni una hora extra”; emprendre mobilitzacions -com ara fa un any i mig- o les protestes dels cossos espanyols de policia per reclamar “lequiparació” o “tallar carrers“.

 

La “grip” -incapacitats temporals dels agents- és la que de moment té més adeptes.  Algunes veus internes del cos veuen amb certa preocupació que la iniciativa acabi reeixint perquè una “baixa massiva de Mossos” podria “ser l’excusa per tal que intervinguin els cossos i forces de seguretat de l’Estat” i, en tot cas, mostrar les febleses del servei.

El xat de Telegram dels Mossos
El xat de Telegram dels Mossos | QS

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa