El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Al voltant d’un milió de persones assisteix a la manifestació de la Diada, segons la Guàrdia Urbana
  • CA

No era una Diada qualsevol, però Catalunya ha tornat a parlar. Des de la plaça de les Glòries fins al Palau Reial, al voltant d’un milió de persones ha assistit a la manifestació per la República segons la Guàrdia Urbana. El poble català s’ha desplaçat a Barcelona en massa per demanar la “independència” en una jornada en què també s’ha reclamat amb força i constància la llibertat dels presos polítics. Així, la policia local ha informat que el nombre d’assistents ha estat similar al de l’any passat, quan també es van comptar al voltant d’un milió de persones.  

 

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural van decidir que el color corall fos l’encarregat de desbordar els carrers de Barcelona i així ha estat. Milers de catalans s’han manifestat a la capital de Catalunya i han dibuixat un ambient que, com sempre, ha estat molt pacífic i festiu. Era difícil, però s’han tornat a superar les expectatives: abans de les cinc de la tarda ja no hi havia cap forat a la Diagonal i l’onada de soroll ha estat tot un èxit.

Un altre 11 de setembre, Catalunya ha dit la seva i ha demostrat que la reivindicació no ha minvat després d’un any de repressió. El pessimisme per la situació política no ha pogut amb la persistència dels ciutadans independentistes, que han omplert la Diagonal i han fet una demostració de força per setè any consecutiu.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa