Així va intentar Espanya detenir Puigdemont a Estrasburg

L'advocat Gonzalo Boye detalla l’operatiu policial espanyol a la ciutat el dos de juliol

Una de les dades on no es van menjar les famoses crispetes va ser el 2 de juliol d’enguany a Estrasburg (França). Era el dia de la constitució del Parlament Europeu. La defensa jurídica de Carles Puigdemont, el tàndem format per Gonzalo Boye i Josep Costa, esperaven una resolució del Tribunal Europeu que admetés cautelarment la demanda de l’expresident i de l’exconseller Toni Comín, la d'agafar les actes d’eurodiputats que el president Antoni Tajani els havia denegat. Finalment, el Tribunal General de la Unió Europea va rebutjar les cautelars demanades i la defensa de Puigdemont i Comín, van aconsellar-los mantenir-se en terres alemanyes i no trepitjar terra francès perquè “no podien garantir la seva seguretat”.

Un mes i mig després, Boye va esbossar la seva estratègia judicial internacional per a defensar els interessos de Puigdemont i Comín en sengles conferències i debats a la Universitat Catalana d’Estiu, a Prada (Conflent), el passat 22 d’agost. Precisament, en el debat va voler argüir al públic per què va decidir allunyar els seus clients de terres franceses. Boye va assegurar que la policia espanyola tenia preparat un operatiu per detenir i portar cap a Espanya el president i l’exconseller en “només 45 minuts” i això només podia ser per via aèria.

Boye va detallar que el Cos Nacional de Policia i la Guàrdia Civil van fer un despeglament d’agents de paisà “fàcilment detectables” per controlar l’estada de Puigdemont i Comií al seu hotel d’Alsàcia (Alemanya) i seguir les seves passes fins a França. Uns policies que s’haurien deixat veure fins i tot en l’hotel on s’estaven els exiliats catalans. Segons les seves perquisicions, les policies espanyoles es basaven legalment en dos convenis. El primer, signat amb França durant els anys d’ETA, per a persecucions en calent que permetia l’entrada d’efectius espanyols fins a 300 quilòmetres de l’Estat Francès.  “Si l’haguessin dut a terme, hauríem estat 25 anys amb la judicatura espanyola per veure si estaven comentent un delicte o no”, va apuntar.

boye

Gonzalo Boye en la seva intervenció a la UCE /Josep Maria Montaner

 

 

En segon lloc, també s’autoavalaven amb el Conveni de Màlaga. Aquest acord “migratori” permet als Estats el lliurament de persones reclamades que es troben en una situació irregular en algun dels dos territoris. “És un lliurament administratiu sense control judicial”, va alertar. En els dos casos, segons l’advocat, “la discussió hauria estat jurídica però amb tots dos a Soto del Real”.

Sia com sia, la policia espanyola va enviar agents de control i localització. Però l’equip de Puigdemont va “fer les investigacions pertinents” a una banda i l’altra. “Vam fer una pregunta a qui pertocava”, va detallar Boye amb un to inquietant. Segons han apuntat des de l’equip de Puigdemont,  entre aquestes, es trobava controlar les aeronaus privades aturades a l’aeroport d’Estrasburg. N’hi havia tres. Una d’elles llogada el dia anterior i amb una bandera poc habitual que va despertar totes les sospites. 

També van aixecar les orelles per un helicòpter. Segons l’equip de Puigdemont, la policia espanyola, amb connivència amb la policia francesa, tenia previst detenir Puigdemont i Comín, traslladar-los a l’aeroport i aterrar-los a Espanya en només tres quarts d’hora. De fet, no seria el primer intent. Precisament durant la UCE de l’any passat, la Gendarmerie francesa es va personar a Prada, per constatar que l’expresident Puigdemont no hi era. S’havien confós amb el conseller Jordi Puigneró.

 

Comentaris (18)
M. Josefa Fa 5 mesos
Llibertat presos polítics.
Jordi Gasol Maria Fa 5 mesos
No som titelles de cap partit els que votarem són els que volen la independència vizça Catalunya independent lliure
JoanPe Fa 5 mesos
Es tenia que contractar un doble del President, el ridícul d’Espanya i França hagués sigut sideral....
Sense comentaris... Fa 5 mesos
Sense comentaris...
airausu Fa 5 mesos
Van fer molt ben fet! El millor actiu que tenim avui en dia és l'exili, i per això volen detenir en MHP Puigdemont i els HCs. Els neoautonomistes de la mafia junquerista que demanen que s'entreguin i els Ñordos que s'hi posin fulles. DUI.
Gerry Fa 5 mesos
Els d´ERC tenen el síndrome d´Estocolm, estan segrestats i faran tot el que els mani els seus repressors per tal de sortir de l´empresonament
La crispeta xilena Fa 5 mesos
Si alguna cosa ha demostrat Gonzalo Boye és que és un mentider de llibre i un enredaire, ideal per a algun tipus de defensa judicial dubtosa. Triler i antic delinqüent, què més es pot demanar perquè representi el fugitiu de Waterloo?.
[email protected] Fa 5 mesos
La crispeta xilena: el nou pseudónim del mateix gilipolles de sempre...
Joan Grau Fa 5 mesos
Ara voldria saber la teu opinió sobre la intel.ligentsi de l'adversari-enemic
Anarmeslluny Fa 5 mesos
Hauries de ser mes inteligent per a dkssimular le teva furia españolista
Rafi Fa 5 mesos
Ho teniu pelut, no teniu senderi. No hi ha cap delicte. Sols q no volem. Ser ESPANYOLS !! Entesos!! Adéu
jg Fa 5 mesos
boye aun mantiene un cierto reconocimiento entre los indepes….
Gloria Fa 5 mesos
Un altre fracàs dels serveis de inteligencia caspanyols ,un país a la deriva i a la misèria
el teu Fa 5 mesos
Prada, es un grupo de lazis conspiraniocos sueltos más que una Universidad de Verano sería ;)
Lisa Fa 5 mesos
A tu això de les universitats en cau lluny...per tant la teva opinió sobre Prada, es igual que la meva sobres física quàntica!
Chicho Fa 5 mesos
Jajaha
Pepet de Vallmanya Fa 5 mesos
ejPPaña és un estat PPodrit i canalla de la PPutaUROPPa , com Turquía.
Un acudit cada dia. Fa 5 mesos
I per quin motiu el volen detenir, si l'únic que fa es dividir l'independentisme i vendre fum? Aquest d'en Boye és un advocat? Quina gràcia...
Per el de una acudit cada dia Fa 5 mesos
Doncs mira el voldrien detenir perquè per ells és una pedra a la sabata, perquè al exili els hi dóna més mal de caps que a la presó i per xuleria espanyola, per demostrar que no la cagant amb tot el que fan..et sembla poc?
Quim Fa 5 mesos
I un altre cop us ho creieu... es mentida i excusa de aquest paio que va estar empresonat per col·laborar Amb ETA, per netejar les mentides que van dir ell i Puigdemont que si el votaven ell i seria. Tot mentida per vosaltres, fanàtics que encara no veieu que us van enganyar
Al Quim o Joaquin Fa 5 mesos
Potser som fanàtics, però el que no som és un botiflerot com tú!
Jonas Fa 5 mesos
Els francesos, són en això, del centralisme, mestres dels espanyols. Hauríem de denunciar el Tractat dels Pirineus per il.legal, ja que no compta amb l acord del Parlament de Catalunya
Mariano Fa 5 mesos
Espanya país podrit mafiós lladre dictador represor franquista borbònic
Mar 350 Fa 5 mesos
1.200.000.000.000 Euros de deute sobirà i l'estat ñol segueix gastant a mans plenes per seguir, espiar i intentar detenir el MHP Puigdemont. Son uns inutils!
Ramon Fa 5 mesos
Espanya vol que votem ERC.
Espanya Fa 5 mesos
com sempre, el que vol es que els catalans NO VOTEM...!!! NINOT....Més que NINOT.
Trapella Fa 5 mesos
En diuen estat de dret, pero el dret s'el passen pel forro. Es com els temps del Western la llei el mes fort, pero d'estat de dret, res de res