Agrupacions de PSC esmenen la “flexibilització” de la immersió lingüística

Diverses aportacions dels militants demanen que s’especifiqui més el posicionament i d’altres que defensen directament el sistema actual

Diverses agrupacions del PSC han presentat esmenes per modificar la proposta del partit sobre la “flexibilització” de la immersió lingüística, que s’ha de debatre en el congrés dels socialistes la setmana vinent. De fet, hi ha agrupacions –l’Hospitalet Sud i Girona- que demanen directament la supressió del paràgraf que clama per fer “de la diversitat lingüística a Catalunya un actiu, defensant el català i el castellà a través d’un model plurilingüe a l’escola amb la flexibilitat que la realitat sociolingüística present al país exigeix”. També hi ha aportacions, com les de la Joventut Socialista de Catalunya, que fan una defensa explícita de la immersió lingüística, “model que ha garantit l’èxit i la coexistència de les dues llengües al nostre país”.

Finalment, d’altres agrupacions opten per substituir el paràgraf proposat al document per un on s’especifiqui que el català és “llengua vehicular” a l’escola pública o que aclareixen que la proposta vol una “flexibilització del mètode immersiu” perquè “l’alumnat domini el català, el castellà i l’anglès”.

 
 

Comentaris