El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Agressió a un membre de la CUP en el ple de Lliçà d’Amunt
  • CA

 

Santi Andalús, membre de l’ANC i de la CUP de Lliçà d’Amunt, ha estat víctima aquest dijous al Ple municipal d’aquest municipi del Vallès Oriental d‘insults i empentes per part d’Antonio Polo, regidor d’EUiA. El motiu, segons explica Andalús, haver tret un cartell amb la imatge de Franco amb el missatge “No votes el 1 de octubre. No a la República” durant una de les seves intervencions.

 

El PP presentava aquest dijous una moció al plenari en què demanava que l’ajuntament no posés els mitjans per a la celebració del referèndum de l’1-O, motiu pel qual l’ANC i la CUP havien decidit fer una acció de protesta que consistia a llegir una carta després del ple i a aixecar els famosos cartells amb la imatge de Franco durant la intervenció dels populars. Les 5 persones que hi han protestat han fet el mateix quan hi ha intervingut en el debat el regidor d’EUiA, que ha exposat l’abstenció del seu grup municipal.

La presumpta agressió s’ha produït un cop ha finalitzat la sessió plenària. Antonio Polo s’ha dirigit directament a Santi Andalús i l’ha començat a increpar. “Jo li he dit que s’havien carregat la classe obrera i que ara s’estaven carregant la nació. En aquest moment s’ha muntat una “tangana” i m’han començat a insultar i a dir-me nazi”, relata Andalús a aquest diari, que assegura que ha rebut empentes i que l’han intentat agredir físicament. Membres d’ERC han estat finalment els que han intercedit perquè la situació no anés a més. “M’ha sobtat la violència”, ha reconegut Andalús.

 

EUiA ho nega

 

Antonio Polo, amb qui també ha contactat aquest diari, ha assegurat que “no hi va haver cap empenta ni agressió” i denuncia que durant el ple els van insultar i els van dir “feixistes i franquistes”. Segons Polo només hi va haver “un intercanvi de paraules”.

 

Quim Ferriol, portaveu d’ERC, assegura que es va viure una situació molt desagradable: “El regidor d’EUiA va interpretar que l’estaven increpant i a nosaltres ens va dir que l’ofenia molt aquell cartell”. Ferriol relata que quan va acabar el ple, Polo i altres membres d’EUiA es van dirigir amb crits contra les persones que havien alçat els cartells. “Jo no vaig veure si hi va haver agressió o no, ens van dir que hi va haver però no ho vaig veure. El que sí que és veritat és que les dues bandes estaven molt exaltades i va ser un moment molt tens”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa