Afonso Guerra demana la intervenció immediata de Catalunya

El baró del PSOE diu que "l'únic franquisme que queda a Espanya el representen els dirigents nacionalistes"

 

 

L'ex-vicepresident del Govern espanyol i ex 'número dos' del PSOE Alfonso Guerra creu que l'executiu de Mariano Rajoy hauria d'explicar de forma immediata l'article 155 de la Constitució per frenar "els excessos dels secessionistes" a Catalunya. Si existeix alguna raó perquè no ho hagi fet encara, afirma Guerra, hauria d'explicar-la, "perquè cada dia es fa més difícil entendre la seva paràlisi davant la manifesta rebel·lia del nacionalisme català contra les lleis".

 

 

Així s'expressa el baró socialista en un article a la revista 'Tiempo', en el qual també adverteix que no es podran "calmar les ànsies secessionistes acceptant aquest estrany artifici, 'Espanya, nació de nacions". Guerra rebat aquest concepte, recentment adoptat pel secretari general electe del PSOE, Pedro Sánchez, preguntant-se "de quantes nacions parlem", i que "ningú contesta". Segons el seu punt de vista, la resposta dels nacionalistes és "una solemne rucada".

 

 

En el seu text, titulat "El momento de actuar", Guerra sosté que ja s'estan donant les condicions per aplicar l'article 155 de la Constitució: Que una comunitat no compleixi les obligacions que li imposen la Constitució i les lleis -la Generalitat ha desobeït sentències del Tribunal Constitucional i del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya-, o que atempti greument contra els interessos d'Espanya. En la seva opinió, aquest segon supòsit també s'ha donat, amb els contactes internacionals per aconseguir suports de Governs i institucions supranacionals al seu referèndum i, també ha remarcat que s' ha qualificat Espanya "d'estat autoritari", en referència al manifest que va llegir Pep Guardiola. 

 

 

"Resulta patètic contemplar aquest grup de polítics enredats en la teranyina de la corrupció, cercant desesperadament lliurar-se de la justícia espanyola per un procediment insòlit, desconnectant Catalunya d'Espanya per lliurar-se de la presó", argumenta Guerra en referència als líders independentistes. 

 
Alfredo Pérez Rubalcaba, Felipe González, Susana Díaz, José Luís Rodríguez Zapatero i Alfonso Guerra | PSOE

 

 

El baró socialista, que va estar en tot moment al costat de Susana Díaz i contra Pedro Sánchez, titlla d'atemorits els polítics del PP que "són poc inclinats a aplicar un article que va ser votat favorablement pels nacionalistes quan es va redactar la Constitució". I deixa clar que no li serveix l'excusa d'evitar un "xoc de trens", perquè creu que "només hi ha un tren desbocat, amb pilots eixelebrats", que al seu entendre es troba davant "d'un govern paralitzat". És més, denuncia que els independentistes han arribat ara "al punt dels més murris delinqüents", fent-ho tot "mitjançant ordres verbals perquè no quedin en els escrits les proves del delicte".

 

 

Per altra banda, Guerra acusa els independentistes de fer un "un cop d'estat" mentre parlen de democràcia, quan en realitat, adverteix, "l'únic franquisme que queda a Espanya el representen els dirigents nacionalistes". 

 

Comentaris