Un advocat de Cuixart admet que Marchena els va robar "el llenguatge"

“Vam cedir en l’utilització de les paraules”, assegura Àlex Solà

Guanyar el relat a través de l’ús de les paraules. Aquesta és una de les conclusions de la sentència del procés segons la interpretació que en fa l’Àlex Solà, lletrat de l’equip de Jordi Cuixart. Segons l’advocat del president d’Òmnium, les defenses van ser molt condescendents amb la utilització d’expressions com ara “referèndum il·legal” o “referèndum prohibit”. Així ho ha sentenciat en la Jornada "La Sentència del procés a debat’ que s'ha celebrat aquesta tarda al Col·legi d'Advocats de Barcelona.

 

Atesos els arguments de Solà, el referèndum del primer d’Octubre mai no va estar “prohibit” ni mai va ser declarat il·legal. “Va ser suspès”, ha recordat amb insistència Solà. “Un tribunal no pot prohibir un referèndum”, ha argüit. En aquesta línia, també ha subratllat que tampoc pot declarar res il·legal. En tot cas, la famosa interlocutòria de la magistrada del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, Mercedes Armas, no prohibia res, sinó demanava fer efectiu el mandat de suspensió del Tribunal Constitucional.

 

 

L’advocat ha admès que les defenses van permetre que s’utilitzessin aquestes expressions. Una cessió que ha calat en un marc mental ampli, sobretot mediàtic. El fet de no haver mantingut la protesta per l’ús d’aquests qualificatius durant la vista oral del procés han deixat pas a la descripció d’un paisatge favorable a enterbolir el procés com un delicte.

 

 

Comentaris