L'Advocacia de l'Estat no donarà a conèixer aquest dijous les seves al·legacions sobre Junqueras

Els serveis jurídics de l'Estat són l'única part que encara no ha presentat l'escrit d'al·legacions requerit per la sala del Tribunal Suprem que va jutjar els presos polítics

L'Advocacia de l'Estat no donarà a conèixer aquest dijous el seu escrit d'al·legacions respecte a la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) que va reconèixer la immunitat com a europarlamentari del líder d'ERC, Oriol Junqueras, mentre estava sent jutjat al Tribunal Suprem pel procés independentista a Catalunya, han confirmat a Europa Press fonts jurídiques i governamentals.

El fet que es tracta d'un assumpte tècnic nou i arran de les conseqüències polítiques de l'informe, el contingut del qual es vincula a un acord d'investidura entre el PSOE i ERC, podria obligar els serveis jurídics de l'Estat a apurar el termini de presentació de l'escrit, que finalitza el 2 de gener. En el mateix sentit s'ha pronunciat públicament aquest dijous la ministra de Defensa, Margarita Robles, magistrada de professió, que en un entrevista a la Cadena Ser ha volgut donar un cop de mà a l'Advocacia de l'Estat i ha defensat que es tracta d'un procés judicial "complicat" que requereix "prudència" i "respecte".

Els serveis jurídics de l'Estat són l'única part que encara no ha presentat l'escrit d'al·legacions requerit per la sala del Tribunal Suprem que va jutjar el procés, que és qui ha de dictar una resolució que doni resposta a les posicions del tribunal de Luxemburg. La Fiscalia es va pronunciar el mateix dia en el qual es va conèixer la resolució del TJUE en el sentit d'assenyalar que la immunitat ja no cal aplicar-la en el cas de Junqueras perquè ja no és un pres preventiu, sinó un condemnat en ferm a 13 anys de presó.

A més a més, la Fiscalia demana que el Suprem executi ja la inhabilitació de Junqueras com a europarlamentari, i en tots dos aspectes s'ha pronunciat l'acusació popular, exercida per Vox. La defensa de Junqueras, no obstant això, va remetre el seu escrit a la sala dimarts passat i li va exigir l'"alliberament immediat" del seu client perquè pugui acudir al Parlament Europeu a obtenir la seva acta de diputat, tot això com a conseqüència d'haver estat reconeguda la seva immunitat pel Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE).

 

Demana també Junqueras que es declari en suspens la tramitació de la causa al Tribunal Suprem des del passat 13 de juny -data en la qual es va proclamar oficialment Junqueras candidat electe a l'Eurocambra- i, en conseqüència, es decreti la nul·litat de la sentència del procés.

 

Comentaris