El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Admès a tràmit el recurs de Junqueras contra la prohibició de jurar el càrrec d’eurodiputat
  • CA

El Ple del Tribunal Constitucional ha admès a tràmit per unanimitat el recurs d’empara d’Oriol Junqueras contra les interlocutòries de 14 de juny de 2019 i 9 i 22 de gener de 2020 de la sala penal del Tribunal Suprem, que li van denegar un permís penitenciari extraordinari, sent ja eurodiputat electe, per acudir a la Junta Electoral Central (JEC) a prestar jurament o promesa d’acatament a la Constitució. Junqueras considera que s’ha pogut vulnerar la seva immunitat de desplaçament dels eurodiputats i el dret a l’exercici del càrrec representatiu.

El tribunal aprecia que concorre en el recurs una especial transcendència constitucional perquè planteja un problema o afecta una faceta d’un dret fonamental sobre el qual no hi ha doctrina d’aquest tribunal. S’acorda dirigir atenta comunicació a la sala penal del Suprem perquè remeti certificació o fotocòpia adverada de les interlocutòries impugnades. També s’ha emplaçat prèviament els qui hagin estat part en aquest procediment.

El mateix ple, i també per unanimitat, ha admès a tràmit igualment un altre recurs d’empara de Junqueras i la seva dona contra les interlocutòries del 10 de gener i el 13 de febrer del 2020, dictades pel jutjat de primera instància i instrucció número 1 de Manresa, que li van denegar el procediment d”habeas corpus’ presentat demanant la seva llibertat immediata. El jutjat de Manresa, a instàncies de la fiscalia, va denegar el procediment al·legant que hi havia una sentència ferma del Suprem.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa