El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Ada Colau: “Ara mateix no hi ha cap amenaça terrorista sobre Barcelona”
  • CA

Aquest dissabte Barcelona recordarà les víctimes dels atemptats del 17A que ara fa dos anys van deixar 16 morts a la capital catalana i uns 300 ferits a Cambrils. En declaracions a “El suplement”, l’alcaldessa Ada Colau ha destacat que tot i que l’alarma terrorista es manté en el nivell de 4 sobre 5, en aquests moments no hi ha cap amenaça concreta sobre la ciutat de Barcelona, i ha subratllat també la col·laboració policial que hi ha entre els cossos de seguretat a l’hora de fer tasques preventives.

Per altra banda, ha demanat a les institucions competents repensar el protocol de víctimes del terrorisme, quan es compleixen dos anys dels atemptats de l’17A: “No hi ha hagut una resposta prou acurada”. En declaracions a Rac 1, l’alcaldessa ha subratllat “l’excel·lent” resposta inicial mantinguda, i ha lamentat que temps després s’han evidenciat mancances. Amb l’objectiu que “millori” en un eventual cas posterior, Colau s’ha referit a l’atenció a víctimes, ferits i afectats psicològics pels atemptats.

Ha defensat que el minut de silenci d’aquest dissabte al Pla de l’Os de La Rambla de Barcelona és un acte unitari en què les víctimes seran les protagonistes en un “dia de recolliment”. “Les víctimes han de ser les protagonistes, no és dia per a interpretacions polítiques ni altres consideracions”, ha destacat Colau. També ha demanat una comissió d’investigació al Congrés sobre els atemptats, com ja va demanar el ple de l’Ajuntament de Barcelona en una sessió extraordinària el passat 5 d’agost.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa