El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Acció Cultural emet bons d’ajuda per pagar les multes
  • CA

Acció Cultural del País Valencià (ACPV) ha iniciat una emissió de bons d’ajut per poder pagar els 800.000 euros en multes que els ha imposat el govern valencià per l’emissió de TV3, segons que ha informat l’entitat a través d’un comunicat.

ACPV ha de fer front a aquesta quantitat en un termini de 50 dies sota amenaça d’embargament de comptes corrents, subvencions pendents de cobrament i béns. Les col•laboracions poden ser de 5, 10, 20, 30 o 50 euros i es poden adquirir als casals Jaume I de l’entitat i a l’Octubre centre de cultura contemporània. A més, ACPV també ha penjat al seu web el número de dos comptes corrents per rebre donacions.

Aquestes sancions corresponen a cadascun dels repetidors que el govern valencià va precintar el 2007: la Carrasqueta (Alacantí), Alginet (Ribera Alta) i Llosa de Ranes (Costera). ACPV ja va pagar una primera multa de 126.943,90 euros però manté pendents de pagament dues multes de 300.000 euros cadascuna més interessos, als quals s’ha d’afegir ara la penalització per no pagar dins del termini previst.

Sí a TV3, el 16 d’abril a València

D’altra banda, Acció Cultural del País Valencià enllesteix els detalls de la gran mobilització per al 16 d’abril a València. La manifestació serà la que tradicionalment l’entitat convoca per commemorar la desfeta d’Almansa del 25 d’abril de 1707, però aquest any tindrà l’al•licient del 40è aniversari de l’entitat i de la mobilització en favor de les emissions de TV3 al País Valencià. Després de la marxa, que amenitzarà Carles Santos, el cantautor Lluís Llach oferirà una actuació a l’aire lliure, quatre anys més tard d’haver anunciat la seva retirada.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa