El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
ERC i PSOE avancen en definir “instruments” per a resoldre el “conflicte polític”
  • CA

La trobada entre Esquerra Republicana i el PSOE celebrada aquest dimarts al matí a la seu de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, a la Zona Franca, ha finalitzat després de dues hores de reunió. Els assistents d’aquesta tercera reunióhan estat els mateixos que els de les altres trobades: el líder d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián; la portaveu dels republicans, Marta Vilalta; el president del consell nacional d’Esquerra, Josep Maria Jové; el ministre de Foment en funcions, José Luís Ábalos; la portaveu del PSOE, Adriana Lastra; i el portaveu del PSC Salvador Illa. Tots els assistents en aquesta reunió han abandonat l’edifici evitant la premsa i sense fer cap declaració sobre com havia anat la trobada.

En un comunicat conjunt, totes dues formacions han reconegut que hi ha “avenços en la definició dels instruments necessaris per a canalitzar el conflicte polític sobre el futur de Catalunya” però no aclareixen res respecte la taula de diàleg reclamada per Esquerra Republicana. “Durant la reunió s’ha abordat la recuperació de drets socials, civils i laborals, on hi destaquem coincidències notables”, afegeixen al comunicat.

Un dels cotxes amb assistents a la reunió abandonant l'edifici de l'AMB aquest dimarts al matí

Un dels cotxes amb assistents a la reunió abandonant l’edifici de l’AMB aquest dimarts al matí

La reunió ha anat marcada per les declaracions que va fer aquest dilluns la portaveu dels republicans, Marta Vilalta, que va dir que en cas que es produeixi un pacte amb els socialistes per tal d’investir Pedro Sánchez com a president del govern espanyol, aquest acord arribarà a partir del mes de gener. El portaveu dels socialistes catalans, Salvador Illa, es va mostrar obert a aquest escenari, tot i insistir que l’acord ha d’arribar “el més aviat possible”.

El comunicat d’aquest dimarts no es diferencia gaire de l’emés ara fa una setmana, després de la segona reunió entre les dues formacions. També reconeixien que el conflicte que hi ha entre Catalunya i Espanya és “polític” i alhora reconeixien “avenços”. També insistien en la concidència de tots dos partits de recuperar drets socials ilaborals.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa