El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
ABC es mostra sorprès per la possible entrada de SI i l’augment de C’s
  • CA

ABC també publica enquesta. En aquest cas, les úniques diferències respecte la resta de sondejos publicats avui – La Vanguardia i El Mundo – són: la possible entrada de Solidaritat Catalana al Parlament amb un escó; el creiexement de C’s que acaricia el grup propi amb 5 diputats, i el lleuger augment d’Iniciativa, que obtindria un diputat més. En aquest cas, a diferència del Mundo, també es preveu un augment de l’abstenció, que podria arribar a ser del 47%.

Respecte, la victòria de CiU no hi ha gaires diferències. La federació podria obtenir entre 60 i 62 diputats – ara en té 48- i, per tant, estaria a prop de la majoria absoluta. En aquest cas el tripartit tampoc suma: PSC es quedaria amb 31 escons (ara en té 37) – segons ABC un 24% dels votants socialistes encara està indecís i un 11% ja ha decidit votar CiU-; i ERC passaria de 21 a 11 escons i es convertiria en la quarta força parlamentària superat per ICV-EUiA, que podria tenir 12 escons, un més. El PP, com apunta el Mundo, també pujaria; passaria de 14 a tenir 15 o 16 escons.

Respecte els pactes postelectorals, segons ABC, un 25% dels catalans preferiria la sociovergència, un 18% una aliança CiU i ERC; un 11% un pacte PP i CiU, un 11% un tercer tripartit i un 4% un pacte CiU, Reagrupament i Solidaritat. En aquest cas, a diferència de La Vanguardia, els catalans només aproven amb un 5 a Artur Mas, aj que Montilla suspèn amb un 4,8.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa