Abascal vol il·legalitzar l'independentisme: "Hi ha idees que no es poden defensar"

El líder ultra voldria un himne d'Espanya amb lletra perquè es canti a les escoles

 

El líder de Vox, Santiago Abascal, ha afirmat aquest dilluns en una entrevista amb Susanna Griso a Antena 3 que vol il·legalitzar l'independentisme perquè considera que "hi ha idees que no es poden defensar". Abascal ha matisat, però, que "a la presó només s'ha de posar la gent que incompleix les lleis i els que han fet un cop d'Estat", i ha reconegut que "això no solucionarà el problema".

 

El líder ultra, que ha demanat "aplicar la llei amb tota la duresa", ha assenyalat que "s'ha de restaurar la constitucionalitat" a Catalunya i "s'ha de prendre el control, suspendre l'autonomia, posar la il·legalització dels partits independentistes i recuperar les competències d'interior". Abascal ha dit, malgrat que no hi hagi sentències que avalin la seva afirmació, que els partits independentistes a Catalunya "són organitzacions criminals" perquè "estructuralment han conspirat perquè siguin delictives".

 

D'altra banda, Abascal ha dit que seria "bo" fer-lo cantar a les escoles si tingués lletra, malgrat que ha dit que el seu partit "no és partidari d'obligar". Ho ha dit en resposta a una pregunta de Griso que li ha preguntat si "obligaria" a cantar l'himne. Abascal li ha recordat que l'himne no té lletra, però ha dit que li semblaria bé que en tingués i alguna proposta en aquest sentit està estudiant Vox.

 

 

Abascal ha defensat les idees d'extrema dreta que proposa el seu partit perquè, segons ha dit, "hi ha coses són eternes i sempre estaran aquí". El líder ultra ha assenyalat que "l'esquerra fracassa perquè s'enfronta a coses normals, al sentit comú".

 

El líder de l'extrema dreta ha afirmat que tracta de defensar les seves "conviccions" i no pensa "si són modernes o no". En aquest sentit, ha remarcat idees com "l'amor a la teva família i a la pàtria". Abascal ha afegit que no li preocupen les "caricatures" que facin d'ell perquè "malgrat la propaganda en contra de nosaltres la gent ve massivament als nostres actes".

 

Comentaris