El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Abascal augura la “desaparició” del Partit Popular a Catalunya
  • CA

 

El president de Vox, Santiago Abascal, ha assegurat aquest dilluns que no li sorprèn que el PP hagi perdut els diputats al Congrés que tenia al País Basc i ha augurat també la “desaparició política” del PPC. “Quan un partit es desnaturalitza, no em sorprèn en absolut”, ha dit durant una entrevista a Telecinco. El líder de Vox ha garantit que el partit “no canviarà de discurs” ni es moderarà i que seguirà apostant per eliminar les autonomies. També ha considerat “probable” que el PSOE i Cs puguin acabar pactant una investidura perquè els seus dirigents, Pedro Sánchez i Albert Rivera, respectivament, són “imprevisibles”.

 

Per a Abascal, Espanya és “una sola nació” i cap majoria “habilita” per reformar la llei i permetre un referèndum a Catalunya ni per indultar “qui ha fet un cop d’Estat”, en referència a l’independentisme català. No obstant això, sí ha defensat una modificació de la Constitució per fer d’Espanya un estat unitari sense comunitats autònomes. Tot i que ha reconegut que “evidentment ara no hi ha majories” per reeixir, ha defensat “recuperar competències”. Sobre els resultats del PP i Cs, amb qui no sumen per formar govern, ha retret als populars que els culpin a ells dels pitjors resultats de la història del partit i ha retret a la “dreta covarda” no haver fet front a l’independentisme ni a la “dictadura progre”. Així mateix, ha asseverat que la integració de Vox al PP “no està sobre la taula” i ha criticat els populars i els taronja pel pacte d’investidura a Andalusia, que creu que estan incomplint “i això tindrà un efecte en els propers mesos amb l’aprovació dels pressupostos”.

 

Abascal ha admès que esperaven un millor resultat i que han sobrevalorat el paper que tindrien les xarxes socials en la campanya. Per això, ha obert la porta a canviar d’estratègia per a les eleccions del mes de maig ja que considera que han “menyspreat la capacitat dels mitjans de comunicació de marcar l’opinió pública”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa