Abascal augura la "desaparició" del Partit Popular a Catalunya

Assegura que Vox "no canviarà de discurs" ara que té representació parlamentària i considera "probable" un pacte del PSOE amb Ciutadans

 

El president de Vox, Santiago Abascal, ha assegurat aquest dilluns que no li sorprèn que el PP hagi perdut els diputats al Congrés que tenia al País Basc i ha augurat també la "desaparició política" del PPC. "Quan un partit es desnaturalitza, no em sorprèn en absolut", ha dit durant una entrevista a Telecinco. El líder de Vox ha garantit que el partit "no canviarà de discurs" ni es moderarà i que seguirà apostant per eliminar les autonomies. També ha considerat "probable" que el PSOE i Cs puguin acabar pactant una investidura perquè els seus dirigents, Pedro Sánchez i Albert Rivera, respectivament, són "imprevisibles".

 

Per a Abascal, Espanya és "una sola nació" i cap majoria "habilita" per reformar la llei i permetre un referèndum a Catalunya ni per indultar "qui ha fet un cop d'Estat", en referència a l'independentisme català. No obstant això, sí ha defensat una modificació de la Constitució per fer d'Espanya un estat unitari sense comunitats autònomes. Tot i que ha reconegut que "evidentment ara no hi ha majories" per reeixir, ha defensat "recuperar competències". Sobre els resultats del PP i Cs, amb qui no sumen per formar govern, ha retret als populars que els culpin a ells dels pitjors resultats de la història del partit i ha retret a la "dreta covarda" no haver fet front a l'independentisme ni a la "dictadura progre". Així mateix, ha asseverat que la integració de Vox al PP "no està sobre la taula" i ha criticat els populars i els taronja pel pacte d'investidura a Andalusia, que creu que estan incomplint "i això tindrà un efecte en els propers mesos amb l'aprovació dels pressupostos".

 

 

Abascal ha admès que esperaven un millor resultat i que han sobrevalorat el paper que tindrien les xarxes socials en la campanya. Per això, ha obert la porta a canviar d'estratègia per a les eleccions del mes de maig ja que considera que han "menyspreat la capacitat dels mitjans de comunicació de marcar l'opinió pública".

 

Comentaris