Ábalos s'obre a sumar membres de Podem però tanca la porta a un govern de coalició

El secretari general defensa l'aposta per un govern "netament socialista" que no tingui els "condicionaments d'una altra fórmula"

El secretari d'Organització del PSOE i ministre de Foment en funcions, José Luís Ábalos, s'ha obert a incorporar membres de Podem en el futur executiu però tanca la porta a un govern de coalició amb la formació de Pablo Iglesias. "El terme coalició no ens agrada", ha dit clarament a 'Espejo Público' d'A3. Segons Ábalos, aquesta aposta tindria sentit si PSOE i Podem arribessin a la majoria absoluta però remarca que no és el cas. "Hem de recórrer a d'altres forces i que no siguin reactives, així que el que té més marge és un govern socialista amb una agenda progressista sense condicionaments d'una altra fórmula", ha insistit. Per això, creu que Podem és el "soci programàtic prioritari" però que cal parlar abans de "què fer i no de qui ho fa". Per a ell, un govern en solitari del PSOE és "més eficaç i millor, fins i tot també per a Podem".

Ábalos també s'ha referit a l'opció de buscar el suport de Cs de cara a la investidura. El secretari general del PSOE ha negat que necessitin el suport dels independentistes i creu que cal explorar altres fórmules. El secretari d'Organització del PSOE també ha destacat la posició de Valls a Barcelona, amb propostes per frenar un govern independentista a la ciutat. "Hi ha coses que estan per sobre de les estratègies a curt termini", ha dit. Per a Ábalos, Valls parla amb "sensatesa" i això és una cosa que "comença a escandalitzar"

 
 

Comentaris