El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Ábalos retreu a Rivera que ara vulgui reunir-se amb Sánchez: “No és molt coherent”
  • CA

El ministre Jose Luís Ábalos (PSOE) ha posat en qüestió l’oferta de diàleg d’Albert Rivera (Ciutadans) després de setmanes negant-se a reunir-s’hi: “Crida l’atenció que hagi passat del veto absolut a obrir una via a l’últim minut, no és molt conseqüent”. En una infructuosa visita d’obres a la Sagrera, el titular de Foment ha assegurat que “no hi haurà problema” perquè Rivera pugui asseure’s a parlar amb el president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, perquè el PSOE “és el partit del diàleg i ha de conversar”.

Tot i valorar la proposta del líder de Cs com un “pas important en la cultura del diàleg”, ha dubtat de la “sinceritat” de la proposta i ha subratllat que l’únic important és el “desenllaç” de les negociacions. “Estem jugant ja els últims minuts d’aquesta llarga i inexplicable partida”, ha dit als periodistes. “Arriba un moment en què cal fer un exercici de responsabilitat, alguns ho afrontaran i altres tractaran d’aparentar-ho”, ha insistit.

El canvi d’actitud de Rivera coincideix amb la seva audiència amb Felip VI aquest dimarts. “Espero que amb el rei no utilitzi els jocs de paraules que fa servir amb els mitjans”, li ha etzibat. També ha carregat contra el patriotisme de Cs i ha donat a entendre que Rivera qüestiona als socialistes per joventut: “Posar en dubte el constitucionalisme del PSOE és haver nascut una mica tard i pensar que la vida comença quan un neix, la Constitució ja existia abans que al senyor Rivera li donés per ser constitucionalista i alguns ja l’havíem defensat i lluitat en vida”.

 

Podemos, prioritari

Més enllà de la mà estesa de Rivera, Ábalos ha dissipat temors i ha assegurat que per l’executiu de Sánchez “és bàsic el suport de Podemos”. “Espanya necessita un govern progressista, és la voluntat que van manifestar els espanyols i per tant volem un acord amb Podem per desenvolupar un pla d’acció de govern progressista”, ha defensat.

Ha contestat als periodistes que el PSOE no vol veure’s en un escenari de repetició electoral, però l’ha situat com a víctima d’un “bloqueig intencionat”. Veu “un mal precedent” que no s’investeixi a Sánchez, no només per ser la llista més votada sinó perquè no hi ha majoria alternativa. “El PSOE és el més interessat a arribar a un acord, però també és el més interessat en què se li reconegui el veredicte de les urnes”, ha resolt.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa