El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Ábalos (PSOE): “A Catalunya hi ha sobretot un problema de convivència interna”
  • CA

 

 

El secretari d’Organització del PSOE, José Luis Ábalos, ha acusat aquest dilluns a la líder de Ciutadans a Catalunya, Inés Arrimadas, d’abandonar el seu compromís amb els catalans en decidir saltar a la política estatal encapçalant la llista al Congrés per Barcelona. En roda de premsa a la seu del partit a Ferraz, Ábalos no ha volgut entrar amb el motiu que està darrere d’aquesta decisió, sigui personal o per a ajudar un Albert Rivera “en hores baixes”. El que demostra en tot cas, ha opinat, és que el compromís d’Arrimadas, qui va guanyar les últimes eleccions catalanes fa poc més d’un any, “ja no és tan ferm”.

 

Per a Ábalos, a Catalunya hi ha sobretot un “problema de convivència interna”, per la qual cosa la millor manera de contribuir a la seva solució és estant “dins” d’aquest marc de convivència. I Arrimadas, amb el seu salt a la política estatal, “renúncia” al compromís que tenia amb els catalans, que li van donar la seva confiança perquè els representés al Parlament.

 

“Li ha faltat cantar la cançó d’Abba”

 

El número tres del PSOE també ha atacat amb duresa contra la iniciativa d’Arrimadas de desplaçar-se a Waterloo. “No hi havia una altra manera de passar el cap de setmana? És ridícul. Podia haver cantat la cançó de Waterloo (de Abba) i així tenir el toc final“, ha comentat amb sorna. Ábalos ha recordat que Ciutadans va guanyar les últimes eleccions catalanes, de manera que hauria d’oblidar-se de Puigdemont, tret que li necessitin “per a continuar tirant del conte”.

 

Les crítiques d’Ábalos cap a Arrimadas arriben el dia en què el PSOE ha passat a l’ofensiva amb Ciutadans, en un intent d’atreure el votant decebut amb aquesta formació, que en part procedeix del PSOE. El propi Ábalos ha admès que el “preocupa” que els votants de Ciutadans puguin sentir-se “decebuts” després de constatar el gir a la dreta de la formació i el veto que ha establert al PSOE, amb el qual sosté que no pactarà per a formar govern després de les generals.

 

El mateix dia que la presidenta del partit, Cristina Narbona, ha enviat una carta a Rivera instant-li a recapacitar sobre aquest veto i demanant-li que retiri alguna de les acusacions infundades que ve abocant contra el PSOE, Ábalos ha continuat en la mateixa línia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa