El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Ábalos, sobre les negociacions amb ERC: “Queda molt per recórrer i concretar”
  • CA

El ministre de Foment en funcions i secretari d’Organització del PSOE, José Luis Ábalos, ha defensat aquest que la reunió d’aquest dimarts entre socialistes i ERC va suposar un avanç per a “canalitzar el conflicte” a Catalunya, però entén que encara “queda molt per recórrer i concretar”. En declaracions a TVE, el dirigent socialista ha apuntat que la trobada d’ahir amb ERC va significar un avanç de cara la investidura. Totes dues formacions van pactar un comunicat conjunt en el qual admeten haver avançat sobre la manera de canalitzar el “conflicte polític” a Catalunya i acorden tornar a veure’s el 10 de desembre.

“Constitueix un avanç en el propòsit de canalitzar el conflicte, però queda molt per recórrer i per concretar. És un avanç no al ritme que podria requerir, però significa un avanç”, ha assenyalat Ábalos. En aquest sentit, ha defensat que el govern espanyol està interpretant les necessitats que té el país, la situació a Catalunya i “la necessitat de canalitzar aquest conflicte”. Al seu judici, aquest plantejament fa que “costi més” que quan “no s’atenen i es passa de llarg de les diferències”.

Amb tot, assenyala que PSOE i ERC “no s’abstrauran sobre la realitat”, però l’important és reconèixer les diferències per a tractar un “procés” que “canalitzi” i “normalitzi” la crisi a Catalunya.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa