El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Ábalos matisa Montero: “No podem saber com estarà el país el 26 d’abril”
  • CA

El ministre de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luis Ábalos, ha volgut matisar aquest dimecres les paraules de la portaveu del govern espanyol, María Jesús Montero, que aquest matí ha dit que a partir del 26 d’abril l’Estat espanyol començaria a caminar cap a la normalitat. “No podem saber com estarà el país en aquella data”, ha etzibat el ministre.

Ábalos ha volgut recordar que l’estat d’alarma té programat el seu final en el dia 26 d’abril, però que això no vol dir que el país torni a una normalitat, ja que això “ho condiciona l’evolució sanitària del país”. En aquest sentit, ha assegurat que això “ja ho veurem sobre la marxa”.

El ministre també ha explicat que Renfe ha posat en funcionament uns trens per traslladar malalts entre comunitats autònomes i d’aquesta manera rebaixar encara més la pressió hospitalària en algunes zones. Tanmateix, cal recordar que aquest dimecres el director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha celebrat que aquesta pressió ja s’ha rebaixat i que s’ha “aconseguit que les Unitats de Cures Intensives (UCI) no hagin col·lapsat”.

 

Nous Pactes de la Moncloa

Preguntat Ábalos per si l’Executiu de Pedro Sánchez ja s’ha posat en contacte amb les altres formacions per com s’articularan els nous Pactes de la Moncloa que vol impulsar el govern espanyol després de la crisi del coronavirus, el ministre ha assegurat que “el que importa són les expressions públiques, que al final són les que determinen l’agenda política”, deixant clar doncs que de moment no sembla que hi hagi hagut converses privades entre les formacions.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa