El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Ábalos diu que el diàleg amb Catalunya es basa en “reconèixer la legitimitat de l’altre”
  • CA

El ministre de Foment en funcions, José Luis Ábalos, ha manifestat aquest dissabte que respecta les decisions judicials que mantenen la inhabilitació del president de la Generalitat catalana, Quim Torra, com a diputat, al mateix temps que ha defensat “l’aposta clara pel diàleg polític, que es fonamenta en el reconeixement de l’altre i, sobretot, en la legitimitat de l’altre“.

Si nosaltres reconeixem el president de la Generalitat, que és el que han decidit a Catalunya i les seves institucions, a nosaltres ens toca reconèixer-lo, i de la mateixa manera exigim el contrari, que al president d’Espanya ningú li qüestioni la seva legitimitat, perquè en aquest cas la legitimitat va vinculada exclusivament amb la legalitat. Una altra cosa son els gustos, en què un ja no s’hi posa”, ha expressat.

Ábalos s’ha pronunciat d’aquesta manera, en declaracions als mitjans, a València durant la seva visita a l’exposició fotogràfica que commemora el 160è aniversari de la connexió ferroviària entre Madrid i la capital del Turia, preguntat per si Torra ha de deixar de ser president de la Generalitat catalana si ja no és diputat i sobre si el president del Govern central en funcions, Pedro Sánchez, ha de continuar reunint-se amb ell.

Ábalos ha demanat “no confondre” el plànol judicial i el polític. En el primer, ha assenyalat que li “podrà agradar o no” la decisió judicial sobre Torra, però “l’acatament és el que presideix tot” el seu punt de vista. “No puc fer més que respectar les decisions judicials”, ha insistit.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Jo a desembre 06, 2020 | 21:50
    Jo desembre 06, 2020 | 21:50
    No os reconeixem ni a vosaltres ni a les vostres lleis. Sou uns invasors genocides, sortiu de la nostra terra a bones o ja veurtem que passa. Ull que viviu al segle XXI.
    • Icona del comentari de: Jo a desembre 06, 2020 | 21:50
      Jo desembre 06, 2020 | 21:50
      No os reconeixem ni a vosaltres ni a les vostres lleis. Sou uns invasors genocides, sortiu de la nostra terra a bones o ja veurtem que passa. Ull que viviu al segle XXI.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa