Ábalos demana “responsabilitat” a Casado i l’avisa que pot causar un futur rebrot

Illa afirma que l’estat d’alarma ha demostrat que funciona de manera eficaç per controlar la pandèmia

El ministre de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luis Ábalos, ha demanat aquest dilluns al president del PP, Pablo Casado, que actuï amb “responsabilitat” i “compromís” i que per tant doni suport a la pròrroga de l’estat d’alarma que aquest dimecres el govern espanyol vol aprovar al Congrés dels Diputats. En una roda de premsa telemàtica des del Palau de la Moncloa, el ministre ha assegurat que no aprovar-la podria ser perillós per la transmissió de la pandèmia a l’Estat, i ha avisat Casado que podria ser responsable d’un futur rebrot.

 Més info: Casado: “A dia d’avui no podem donar suport a la pròrroga de l’estat d’alarma”

Ábalos ha recordat que el govern de Sánchez no va aprovar l’estat d’alarma “per capritx”, sinó perquè estava davant “d’una situació d’extrema emergència i gravetat”. En aquest sentit ha volgut mencionar que l’espanyol no va ser l’únic Estat europeu que va tirar endavant aquesta mesura per combatre la COVID-19.

Per altra banda, el ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha apuntat que al llarg d’aquestes setmanes s’ha vist que “l’estat d’alarma és una eina constitucional que ha demostrat que funciona de manera eficaç per controlar la pandèmia al nostre país” i que és “imprescindible en la fase de desescalada”. “Millor no fer experiments que es poden dur al caos”; ha etzibat.

 

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha parlat per telèfon aquest dilluns amb Casado. Ábalos ha dit que el missatge que li ha transmès Sánchez és que “l’actitud del president del PP pot dur a un caos sanitari i econòmic”.

 

Comentaris