Ábalos demana no bloquejar la investidura de Sánchez

​El ministre de Foment en funcions assegura que la voluntat del PSOE és tenir a Podem com a soci prioritari

El ministre de Foment en funcions i secretari de l'àrea d'organització del PSOE, José Luis Ábalos, ha demanat als partits amb representació al Congrés dels Diputats que facilitin la investidura de Pedro Sánchez com a president del govern de l'Estat. En aquest sentit, ha dit que, després de les pressions rebudes per a què es convoquessin eleccions, "el poble s'ha pronunciat" i ha conclòs afirmant que el que ara caldrà veure si "aquells que en aquests mesos s'han dedicat a l'obstrucció política, si apostaran pel bloqueig". Sobre els pactes per formar govern, ha reiterat que l'aposta del seu partit és la de comptar amb Podem com a "soci prioritari", tot i que amb l'objectiu de conformar un executiu socialista amb persones independents, les quals poden "tenir més o menys simpaties amb d'altres formacions polítiques".

Ábalos ha apel·lat a la "flexibilitat" per tal, ha afegit, de poder "encaixar la pluralitat" de forces polítiques que han aconseguit representació a la cambra espanyola després de les eleccions del 28-A. Per aquest motiu, ha demanat que "no es bloquegi la governabilitat" i, per tant, es faciliti la investidura de Pedro Sánchez. En aquest sentit, creu que aquelles formacions que "assumeixen i reivindiquen el paper de l'oposició" han de tenir clar que abans de poder-se situar en aquesta posició cal formar un nou executiu.

 

El ministre de Foment en funcions ha fet aquestes declaracions abans de cloure la 30a Trobada Empresarial al Pirineu a la Seu d'Urgell. Sobre la ronda de contactes per formar govern, ha dit que es mostren "optimistes" i ha demanat als partits que "assumeixin" la representativitat que han obtingut i que prioritzin "les qüestions d'Estat" per sobre dels interessos partidistes i personals.

 

Comentaris