El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Ábalos avisa ERC que sense investidura no hi haurà “possibilitat pel diàleg”
  • CA

El ministre de Foment en funcions, José Luis Ábalos, ha advertit ERC que, sense acord per a la investidura de Pedro Sánchez, no hi haurà “possibilitat pel diàleg” a Catalunya. El secretari d’organització del PSOE ha urgit els republicans a tancar l’entesa, durant la cloenda del 14è Congrés del PSC, aquest diumenge al migdia al Palau de Congressos de Barcelona. Ábalos també ha subratllat que ara hi ha una “oportunitat” perquè el diàleg s’imposi i es pugui resoldre amb política el “conflicte” amb l’Estat. Al seu torn, el primer secretari dels socialistes, Miquel Iceta, ha reivindicat el PSC com el partit “sòlid, coherent, fiable i unit” que pot marcar el camí per superar el “fracàs” de l’independentisme.

Ábalos ha plantejat a ERC la via del diàleg com un ultimàtum: “No sé si hi haurà altres moments“. El ministre en funcions ha emplaçat els republicans a aprofitar “ja” l’oportunitat que es pot obrir després d’una cord per la investidura de Sánchez, que veu com a “pas necessari” per al diàleg. “Si cal prendre una decisió, sobretot si és valenta, fem-ho ja, abans que s’avorti o es frustri”, ha insistit.

De fet, el ministre en funcions ha deixat clar que “sense investidura no hi ha res“, perquè és “absurd” parlar de condicions sobre “allò que és previ”. El dirigent del PSOE també ha culpat PP i Cs de deixar els socialistes en mans de l’independentisme.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa