Ábalos afirma que el PSOE estarà "al costat de la llei" per evitar el referèndum

"En tot el que faci el govern central d'acord amb la llei, nosaltres hi serem"

 

El portaveu provisional del PSOE al Congrés, José Luis Ábalos, ha assegurat que els socialistes estaran "al costat de la llei" i del govern espanyol per evitar el referèndum que el Govern té previst celebrar l'1 d'octubre.

 

En una entrevista aquest divendres en el diari 'Ara', ha apuntat que "En tot el que faci el govern central d'acord amb la llei, i són els tribunals els que determinen la justícia d'aplicar la llei, nosaltres hi serem".

Ha considerat que poden arribar a un acord amb Podem en el debat territorial perquè la formació morada es troba a prop del PSOE en la posició sobre Catalunya: "Només defensen el referèndum perquè queda molt bé dir a la gent que pot votar".

 

Sobre si el PSOE podria arribar a entendre's amb ERC i el PDeCAT, ha sostingut que depèn de perquè: "Quan voten coses de política espanyola, cap problema".

 

Preguntat per les relacions entre el PSOE i el PSC, ha dit que si els socialistes catalans volen revisar el protocol que les regula, ho faran, però ha demanat evitar "la temptació d'alguns de plantejar un altre partit a Catalunya".

 

Ábalos també s'ha pronunciat sobre la invitacions dels 'comuns' de reeditar el tripartit, i ha opinat que va tenir un cost molt alt per al PSC i "un acord amb ERC és molt difícil".

 

Comentaris