8.000 persones reivindiquen a Mallorca la llengua i la cultura catalanes

La manifestació a Palma ha tingut un record pels presos polítics i exiliats

Prop de 8.000 persones han omplert aquest dissabte la plaça Major de Palma de Mallorca a favor de la llengua i la cultura catalanes. També s'han pogut veure cartells reclamant la llibertat dels presos polítics i el retorn dels exiliats. La Diada per la Llengua, la Cultura i els drets civils, ha estat organitzada per l'Obra Cultural Balear, i ha comptat amb el suport d'una vintena d'entitats. El representant de l'OCB a Llucmajor ha manifestat que l'acte pretén "ser la veu d'un poble unit, alegre i decidit a afrontar els reptes col·lectius amb confiança en el present i amb esperança en el futur" amb l'objectiu de construir "una societat cohesionada i pròspera, i on tothom tingui garantit l'accés a l'aprenentatge de la llengua catalana".

 

En la lectura del manifest s'ha exigit als governants "més compromís amb la normalització lingüística" i "un impuls ferm i decidit a la cultura i una
aposta sense emperons pel suport als creadors culturals i a les indústries culturals". La Diada ha servit també per defensar la llibertat d'expressió i la llibertat de creació, amb un clar missatge: "Ningú ha de ser perseguit per expressar les seves opinions, ni per les seves creacions artístiques", en una clara referència a Valtònyc, i s'ha recordat especialment Jordi Cuixart, president d'Òmnium Cultural.

 
 

Comentaris