El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
6 de cada 10 espanyols considera just l’empresonament dels polítics catalans
  • CA

Un 60,1% dels ciutadans de fora de Catalunya considera que l’empresonament dels polítics independentistes catalans és “just”. Aquesta és una de les dades més destacades de l’enquesta que ha fet el CEO a tot Espanya amb el títol “Percepció sobre el debat territorial a Espanya.2019”, sobre 3.600 ciutadans espanyols de tot l’Estat. Un estudi que s’ha presentat aquest matí al Palau de la Generalitat amb la consellera Meritxell Budó i el Director d’Anàl·lisi i Estratègia, Josep Rius.

Precisament, a Catalunya aquesta percepció de presó justa es redueix al 16,4%, davant d’un 75,2% que no ho veu just. Però entre els ciutadans de la resta de l’Estat, només un 26,3% creu que la presó no és justa, un 9,3% no ho sap i un 4,3% ni contesta. 

 

Si es fa una xifra ponderada del total -és a dir, resultats de la resta de l’Estat inclosa Catalunya- el nivell d’acceptació de la sentència de Marchena es manté altíssim. Així un 53,3% dels enquestats considera justa la sentència i un 33,9%, mentre que un 8,7% no ho sap i un 4,1% s’estima més no respondre. 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa