6 de cada 10 espanyols considera just l'empresonament dels polítics catalans

Macroenquesta del CEO a Espanya sobre la situació política entre l'Estat i Catalunya

Un 60,1% dels ciutadans de fora de Catalunya considera que l'empresonament dels polítics independentistes catalans és "just". Aquesta és una de les dades més destacades de l'enquesta que ha fet el CEO a tot Espanya amb el títol "Percepció sobre el debat territorial a Espanya.2019", sobre 3.600 ciutadans espanyols de tot l'Estat. Un estudi que s'ha presentat aquest matí al Palau de la Generalitat amb la consellera Meritxell Budó i el Director d'Anàl·lisi i Estratègia, Josep Rius.

Precisament, a Catalunya aquesta percepció de presó justa es redueix al 16,4%, davant d'un 75,2% que no ho veu just. Però entre els ciutadans de la resta de l'Estat, només un 26,3% creu que la presó no és justa, un 9,3% no ho sap i un 4,3% ni contesta. 

 

 

Si es fa una xifra ponderada del total -és a dir, resultats de la resta de l'Estat inclosa Catalunya- el nivell d'acceptació de la sentència de Marchena es manté altíssim. Així un 53,3% dels enquestats considera justa la sentència i un 33,9%, mentre que un 8,7% no ho sap i un 4,1% s'estima més no respondre. 

 

 

Comentaris (8)
Pepet de Vallmanya Fa 22 dies
Són uns comanyons. Amb tot. I amb els mitjans de suposada informació que tenen ... No se'n pot esperar més d'aquesta xacra .
Europeu Fa 22 dies
Na monarquia franco-borbónica de Castella, há pois grosso modo 60% de subditos castelhanos, e 40% de sujeitos não castelhanos, sujeitos à lei colonial e à porrada castelhanas sob o falso e ridículo rótulo de "Hespanha" e de "hespanhoes" inventado ad hoc para os anular como identidades nacionais distintas e soberanas.
jdlm Fa 22 dies
A ells els tindiren que empresonar, per ganduls, i vividors, a costa de Catalunya almenys sabriem a on els tenim
X*2 Fa 22 dies
Estar lligats amb aquesta gentussa lladre i feixista, és fer l'imbècil
Ramon Fa 22 dies
Dir-los feixistes també és imbècil. Feixistes no n'hi ha.
Ramon Fa 22 dies
Aproximadament, sis de cada deu "espanyols" són espanyols. Els quatre restants no en som.
Mariano Fa 22 dies
Per això no podem conviure amb Espanya
Vicenç Ramoneda Fa 22 dies
Si el Parlament de Catalunya redacta una llei, que beneficia al poble, adoptada per majoria i uns tribunals forans les anul·len és que som una colònia! La Declaració d’Independència dels Estats Units, redactada per Thomas Jefferson en la qual es proclamava la llibertat de les persones, el dret de rebel·lió contra la tirania i la divisió de poders. https://bit.ly/335DABZ
fideli Fa 22 dies
6 DE CADA 10 ESPAÑOLS ÉS TAN POCAVERGONYA COM EL SEU ESTAT