Un 44,3% dels espanyols no acceptaria un sí a la independència ni en un referèndum acordat

Per contra, un 48,2 assegura que donaria per bo el resultat

Cop de porta. Aquesta és la resposta d’una grandíssima part de la societat espanyola a les aspiracions independentistes dels catalans. Així ho constata la macroenquesta del CEO a tot Espanya amb el títol "Percepció sobre el debat territorial a Espanya.2019”. Un estudi sobre 3.600 ciutadans espanyols de tot l'Estat que s'ha presentat aquest matí al Palau de la Generalitat amb la consellera Meritxell Budó i el Director d'Anàl·lisi i Estratègia, Víctor Rius.

 

Segons aquesta enquesta un 44,3% no acceptaria el resultat d’un referèndum acordat. Concretament, la pregunta realitzada pel CEO és “si s’arribés a celebrar un referèndum, legal i acordat, sobre la independència de Catalunya, i una majoria clara dels ciutadans catalans optessin per la independència, acceptaríeuno no el resultat?”. Una pregunta que deixa les coses clares de cara futures negociacions o estratègies polítiques.

 

 

A nivell de la resta de l’Estat, un 48,2% acceptaria aquest resultat, davant un 44,3% no. Un 5,5% dels enquestats apunta que no ho sap i un 2% s’estima més no contestar. Quan la mateixa pregunta es formula als ciutadans de Catalunya, les xifres varien substancialment. Un 81,3% acceptaria el resultat i un 15,5% no, l’1,7% no ho sap i un 1,5% no respon.

 

Quan la prespectiva espanyola i catalana es fonen, atesa la població. Les xifres es ponderen relativament. Així, un 53,3 dels espanyols en global (inclosos els catalans), acceptarien el sí; un 39,9% apunten que no; un 4,9% no ho sap i un 1,9% declina respondre.

 

Comentaris (14)
Josep Sierra Roca Fa 18 dies
Bé... mirem la part positiva... anem avançant.
Josep el rebel Fa 19 dies
Això és un dels resultats dels més de 300 anys que porta Espanya adoctrinant espanyolisme. " Todo por la partria ............ española".
Bon cop de falç Fa 19 dies
Segons aquest sistema de votacions, si algú es vol divorciar, ha de demanar el vist i plau del barri a on viu..
Portuguez Fa 19 dies
Perguntem aos castelhanos como aceitariam uma ordem do Papa a fim de respeitarem a autodeterminação das nações hespanholas alvo do genocídio castelhano das suas identidades nacionais!... 😂 Também podemos pôr São Francisco Franco a dar ordens nesse sentido, contratando um médium ventríloquo... 😉
Molt demòcrates, sí senyor Fa 19 dies
Españoles, muy españoles, mucho españoles. Unga, unga, unga, unga!
2019 Fa 19 dies
yo no acepto que ellos pagen menos de agua de luz i paguen peajes que se dejen robar ....i que siempre voten a los mismos i que todo sea mas barato i siempre van de tapas.....
Leha Fa 20 dies
qui es deixaria governar pel veí, del pis de sota. Cada es cu que es cuidi de casa seva.
Edgar Fa 20 dies
El titular correcte seria... "Una majoria dels espanyols acceptarien..."., però, sembla que ens agrada més ser una mica masoquistes.
X*2 Fa 20 dies
Clar, robar és més fàcil que treballar
Sempre s'ha dit Fa 20 dies
Ind juguen i aposten, qui guanya ,? El + 1 Total guanyem.
GAVANENC Fa 20 dies
A mi s'em enfot aquest 43 %....si hi ha un referendum i sortim d'aquesta m.er.da de país, la resta m'ho passo per l'arc de triomf !!!!!
Jason Fa 20 dies
Who cares what Els Espanyols want?
Bernat Caball Fa 20 dies
Són molt lliures d'acceptar o no lo que vulguin. Una altre qüestió és si estan capacitats per decidir res que no coneguin.
Clara Fa 20 dies
Un 50 % dels catalans no volem estar a la force a Espanya volem una Catalunya lliure