Un 44,3% dels espanyols no acceptaria un sí a la independència ni en un referèndum acordat

Per contra, un 48,2 assegura que donaria per bo el resultat

Cop de porta. Aquesta és la resposta d’una grandíssima part de la societat espanyola a les aspiracions independentistes dels catalans. Així ho constata la macroenquesta del CEO a tot Espanya amb el títol "Percepció sobre el debat territorial a Espanya.2019”. Un estudi sobre 3.600 ciutadans espanyols de tot l'Estat que s'ha presentat aquest matí al Palau de la Generalitat amb la consellera Meritxell Budó i el Director d'Anàl·lisi i Estratègia, Víctor Rius.

 

Segons aquesta enquesta un 44,3% no acceptaria el resultat d’un referèndum acordat. Concretament, la pregunta realitzada pel CEO és “si s’arribés a celebrar un referèndum, legal i acordat, sobre la independència de Catalunya, i una majoria clara dels ciutadans catalans optessin per la independència, acceptaríeuno no el resultat?”. Una pregunta que deixa les coses clares de cara futures negociacions o estratègies polítiques.

 

 

A nivell de la resta de l’Estat, un 48,2% acceptaria aquest resultat, davant un 44,3% no. Un 5,5% dels enquestats apunta que no ho sap i un 2% s’estima més no contestar. Quan la mateixa pregunta es formula als ciutadans de Catalunya, les xifres varien substancialment. Un 81,3% acceptaria el resultat i un 15,5% no, l’1,7% no ho sap i un 1,5% no respon.

 

Quan la prespectiva espanyola i catalana es fonen, atesa la població. Les xifres es ponderen relativament. Així, un 53,3 dels espanyols en global (inclosos els catalans), acceptarien el sí; un 39,9% apunten que no; un 4,9% no ho sap i un 1,9% declina respondre.

 

Comentaris