El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Un 44,3% dels espanyols no acceptaria un sí a la independència ni en un referèndum acordat
  • CA

Cop de porta. Aquesta és la resposta d’una grandíssima part de la societat espanyola a les aspiracions independentistes dels catalans. Així ho constata la macroenquesta del CEO a tot Espanya amb el títol “Percepció sobre el debat territorial a Espanya.2019”. Un estudi sobre 3.600 ciutadans espanyols de tot l’Estat que s’ha presentat aquest matí al Palau de la Generalitat amb la consellera Meritxell Budó i el Director d’Anàl·lisi i Estratègia, Víctor Rius.

 

Segons aquesta enquesta un 44,3% no acceptaria el resultat d’un referèndum acordat. Concretament, la pregunta realitzada pel CEO és “si s’arribés a celebrar un referèndum, legal i acordat, sobre la independència de Catalunya, i una majoria clara dels ciutadans catalans optessin per la independència, acceptaríeuno no el resultat?”. Una pregunta que deixa les coses clares de cara futures negociacions o estratègies polítiques.

 

A nivell de la resta de l’Estat, un 48,2% acceptaria aquest resultat, davant un 44,3% no. Un 5,5% dels enquestats apunta que no ho sap i un 2% s’estima més no contestar. Quan la mateixa pregunta es formula als ciutadans de Catalunya, les xifres varien substancialment. Un 81,3% acceptaria el resultat i un 15,5% no, l’1,7% no ho sap i un 1,5% no respon.

 

Quan la prespectiva espanyola i catalana es fonen, atesa la població. Les xifres es ponderen relativament. Així, un 53,3 dels espanyols en global (inclosos els catalans), acceptarien el sí; un 39,9% apunten que no; un 4,9% no ho sap i un 1,9% declina respondre.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa